• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Atalay: Erdoğan Çankaya'yı kullanmayacak

Atalay: Erdoğan Çankaya'yı kullanmayacak
AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay açıklama yaptı. Atalay bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çankaya Köşkü yerine Atatürk Orman Çiftliği'nde yeni inşa edilen binada çalışmalarını yürüteceğini söyledi.

Atalay'ın konuşmasından satır başları:

Disiplinli bir partiyiz çok büyük bir aileyiz. Bu heyecanla 2015 seçimlerine de gideceğiz. 

SORU-CEVAP

DEMİRTAŞ'IN PKK'YA SİLAH VERİLSİN AÇIKLAMASI

Bu sayın Demirtaş'ın bir düşüncesidir. Buna cevap vermeme gerek yok. 

ÇÖZÜM SÜRECİ TAKVİMİ

Bugün hükümet sözcümüzle toplantım vardı. Arkadaşım Bülent Beyle. O hükümet sözcüsü ben parti sözcüsüyüm. Bu konuları biraz paylaştık. Haftada bir bir araya geleceğiz bundan böyle. Gruptan bir arkadaşımız da katılacak. Üçlü görüşme olacak. Ortak üslup toplantısı yapacağız. Mehmet Ali Şahin bey katılacak. Bundan sonra mümkün olduğunca hükümetle ilgili soruları ilgili hükümet sözcüsü detaylı cevap verir. Çözüm süreciyle ilgili atılabilecek en ileri adım TBMM'den bir yasanın çıkmasıydı. Bu yasa çıktı. Türkiye çözüm sürecine verdiği önemi gösterdi. Orada yetkilendirmeler de yapıldı. Yetki bakanlar kurulundadır. Bu işi yürütenler olarak o yasanın öngördüğü şekilde yol haritası yapıldı. O devam ediyor. Kongremizden beş gün önce toplandık, sayın Davutoğlu da o zaman katılmıştı. Yol haritası üzerinde çalışılıyor henüz tamamlanmadı. Oradaki takvimi şöyle görmek lazım. Bir niyet olarak beklenti olarak Meclis açılmadan, bu kendi ifademdir, yasa çıktıktan sonra yaz dönemini yol haritası olarak planladık. Şu anda da bir aksama yok. Başbakanımızın bizzat bu işin koordinasyonunu üstlenmesi önemlidir. 

ERDOĞAN'IN KÖŞKÜ KULLANMAYACAĞI AÇIKLAMASI

Bunlar mekan paylaşımı meselesidir. Yeni büyük bir tesis yapıldı. Doğrusu çok güzel bir tesis. Bütün yeni teknolojiyi içeren bir tesis. Böyle bir karar verilmiş. Hepsi bizim mekanımız hepsi değerli. Cumhurbaşkanımızın verdiği bir karardır. Başkentimizde mekanlar paylaşılır. Mekanların değeri kaybolmaz. Çankaya daima bir değere sahiptir. Oranın müze özelliği de vardır. Değerini korur. Ama yeni çalışma mekanı olarak sayın Cumhurbaşkanımız yeni binayı tercih etti. Yeni dönem, yeni teamüller oluşturacağım demişti, bu da yenilerden biridir. 

NECDET ÖZEL'İN ÇÖZÜM SÜRECİ AÇIKLAMASI

Hükümet sözcümüz gereken açıklamayı yaptı. Yol haritası henüz bitmedi bitince bütün kurumlarımızla paylaşılacak. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim