• BIST 10171.7
  • Altın 2402.551
  • Dolar 32.2602
  • Euro 34.7247
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 27 °C

'Atakan' protestolarına müdahale

Polis; İstanbul, Ankara, İzmir, Hatay, Eskişehir ve Mersin'de ODTÜ'ye destek eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan için düzenlenen gösterilere müdahale etti.
İstanbul, Ankara, izmir, Hatay, Eskişehir ve Mersin'de Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto için toplanan gruplara polis müdahale etti.
 
Kadıköy Altıyol'da bir grup protestocu, Atakan'ın ölümünü protesto için toplandı.
 
Gruba polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Ankara'daki gösterilerin adresi ise Mamak Tuzluçayır Meydanı'ydı.
 
Tuzluçayır Meydanı'nda biraraya gelen grup Hatay'daki olaylar sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto etti. Kurlan barikatlara TOMA ve biber gazıyla müdahale edildi.
 
Antakya’nın Armutlu Mahallesi Gündüz Caddesi’nde toplanan kalabalık grup, sloganlar atarak şehir merkezine yürümek istedi. Çevik kuvvet, cadde girişinde güvenlik önlemi alarak grubun yürüyüşünü engelledi. TOMA araçlarıyla basınçlı su sıkıldı. Gaz bombası atılan kalabalık grup dağıtılmaya çalışılıyor. 
 
İZMİR
 
İzmir'de Kıbrıs Şehitleri Caddesinde toplanan grup, sloganlar atarak Basmane Meydanı'na yürüdü. Polis ekiplerince meydana girmeleri engellenen gruba, dağılmaları uyarısında bulunuldu.
 
Tüm uyarılara rağmen dağılmayıp taş atan gruba, polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Polise havai fişekle karşılık veren grup, müdahale sonunda büyük ölçüde dağıldı.
 
Gruptakilerden bazıları, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde tekrar toplanıp slogan attı.
 
Bu arada, olaylar sırasında TOMA'nın önünde durup polislerin görev yapmasını engellemeye çalışan bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
 
ESKİŞEHİR
 
Eskişehir'de ise Yeni Bağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezi önünde toplanan yaklaşık 70 kişilik grup, burada bir süre slogan attı. Bu sırada bazı eylemciler, Üniversite Caddesi'ni trafiğine kapattı. Yolu kapatan eylemcilere, araç sürücüleri tepki gösterdi. Yola uzanan bir gösterici, arkadaşları tarafından yerden kaldırıldı. Yürüyüşe geçen grup, slogan atarak Vişnelik Mahallesi Atatürk Bulvarı'na kadar geldi. Burada bir süre bekleyen grup, olaysız dağıldı.
 
MERSİN
 
Mersin'de de protesto gösterileri vardı. Merkez Yenişehir ilçesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'ndaki Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü yanında toplanan grup, caddeyi trafiğe kapatarak Barış Meydanı'na doğru yürümek istedi. Gruba müdahale eden güvenlik güçleri, 8 kişiyi gözaltına aldı.
 
untitled-2.20130912091000.jpg
 
untitled-3.20130912091010.jpg
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim