• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 14 °C

Asya'dan Avrupa'ya kulaç zamanı

Asya'dan Avrupa'ya kulaç zamanı
İstanbul Boğazı'nda gerçekleştirilecek 28. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın basın toplantısı Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde yapıldı.

İstanbul Boğazı'nda gerçekleştirilecek 28. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın basın toplantısı Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde yapıldı. Toplantıda, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkan Yardımcısı ve Organizasyon Komitesi Başkanı Nihat Usta, TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim ve organizasyonun onur konuğu Avustralyalı yüzücü Shelley Taylor-Smith hazır bulundu.

TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın 28.'sini gerçekleştirmekten büyük gurur duyduklarını ifade ederek, "Biz TMOK olarak 1908 yılında kurulmuş Türkiye'nin en büyük STK'larından biriyiz. Genel amacımız ülkemizde spor kültürünün gelişmesi, çocuklarımızın ve gençlerimizin spora katılması, halkımızın spora katılımının arttırılmasıdır. Hafta sonu yarışa katılacak tüm sporculara başarılar diliyorum." dedi.

TMOK Başkan Yardımcısı Nihat Usta yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin içinde bulunduğu bu hassas durumda yarışın sağ salim yapılabilmesi için çalışacak İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyeti Deniz Şube Müdürlüğü, Sahil Güvenlik, Marmara Bölgesi Boğazlar Komutanlığı, Kıyı Emniyeti, Liman Başkanlığı gibi bizi desteleyen kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. 24 Temmuz Pazar günü yapılacak yarışta 1243 Türk ve 916 yabancı yüzücü yarışacak hepsine başarılar diliyoruz." dedi.

Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim, Türkiye'nin gündemdeki olayların üstesinden hızlı bir şekilde geleceğine ve çok daha güçlü çıkacağına inandıklarını belirterek, "Bugün bizi bir araya getiren Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın insanları birleştirme ve barışın önemini vurgulama açısından çok önemli bir rol üstleneceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Onur konuğu şampiyon yüzücü Shelley Taylor-Smith ise, "Beni Türkiye'ye davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum ve bunu iki ayrı nedenden dolayı memnuniyetle kabul ettiğimi belirtmek istiyorum. Birincisi Avustralya ve Türkiye arasındaki tarihi ilişkiler ve ikincisi ise açık denizde yüzmeye duymuş olduğum tutkudur. 24 saatten az bir süredir İstanbul'da bulunuyorum ve kendimi evimde hissediyorum. Ülkesiyle bu kadar gurur duyan insanların arasında bulunmaktan memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum. Yapılacak yarışın önemli olmasının birçok sebebi var, ama en önemlisi olimpik bir misyon üstlenmesidir. Bu etkinlik 61 ülkeden insanı bir araya getirerek birbirimize karşı güven ve iyi ilişkiler geliştirmemizi sağlayacaktır." dedi.

2016 Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na bu yıl Türkiye dahil 60 ülkeden 1243'ü Türk, 916'sı yabancı toplam 2159 yüzücü katılma hakkı elde etti.

Türkiye'den sonra en fazla katılım 277 yüzücü ile Rusya'dan olacak. Ukrayna'dan 133, Birleşik Krallık'tan 108, Almanya'dan 65, Hollanda'dan 49 ve diğer ülkelerden 284 yüzücü geleneksel yarışta kulaç atacak. Yarışma, geçen yıl olduğu gibi kadınlarda ve erkeklerde 12 yaş kategorisinde düzenlenecek. Engelliler kategorisinde de 7 erkek, 2 kadın yüzücü yer alacak.

Toplantının ardından geçtiğimiz yıl yapılan yayınlar sonucunda basın mensuplarına ödülleri dağıtıldı.

Organizasyonun onur konuğu, eski Olimpiyat şampiyonu ve birçok dalda rekor sahibi olan Avustralyalı yüzücü Shelley Taylor-Smith, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bu organizasyon insanları çok ciddi bir mücadeleye zorluyor. O yüzden çok heyecanlı bir yarışma olacak. Geçmişte büyük sakatlıklar yaşadım. Ancak hiçbir zaman yılmadım. Her şeyden önce çok şanslıyım. Beni gerçekten Tanrı korudu. Benim için bu tür mücadelelere katılmak ve bu tür engellerin üstesinden gelmem için fırsat sunuldu. Ben her seferinde devam etmek için çaba gösterdim. Hayatta her şey mümkün ancak çaba göstermek gerekiyor. Aslında başlangıçta hiç de iyi bir yüzücü değildim. Bunu herkes biliyordu ve yüzme koçum da biliyordu. Beni her gördüğünde "Ah yine bu kız güle güle geliyor" diyordu. Ama her şeyden önemlisi benim tutkum vardı. Ama en önemlisi en küçük detayı bile doğru yapmaya çalıştım. Her karşılaşmada orada bulundum. İçimdeki tutkuyu gösterdim. En önemlisi ülkemi temsil etmek benim için en büyük coşku kaynağıydı. Avustralyalı bir insanım ve buraya gelir gelmez ilk sorduğum soru Gelibolu'ya gidip gidemeyeceğim oldu. Çünkü babam ve erkek kardeşim asker. Asker bir aileden geliyorum. Bu nedenle ben de oradaki şehitliği ziyaret etmek istiyorum."

28. SAMSUNG BOĞAZİÇİ KITALARARASI YÜZME YARIŞI PROGRAMI

24 Temmuz 2016, Pazar

Yarış Başlangıcı: Kanlıca Vapur İskelesi

Yarış Bitişi: Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı

Saat: 09:00 Sporcu ve basın teknelerinin hareketi (Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı)

Saat: 10:00 Yarış Başlangıcı

Saat: 11:00 Ödül Töreni (Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı)

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim