• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

ASP İl Müdürlüğü’nün Kutlu Doğum Haftası Etkinliği Tam Not Aldı

ASP İl Müdürlüğü’nün Kutlu Doğum Haftası Etkinliği Tam Not Aldı
Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (S.A.V.) doğum yıldönümü dolayısıyla Kutlu Doğum programı...

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (S.A.V.) doğum yıldönümü dolayısıyla Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe, Erzurum Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Çakmak, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdür Vekili Cemil İlbaş, Müdür Yardımcıları Harun Akpınar, Tamer Ekinci, Çocuk Evleri Müdürü Ünal Aksakal, Nene Hatun Kız Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Yuvası Müdürü Zalkif Binici, Palandöken Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Cemil Yeşilyurt, Palandöken Devlet Hastanesi Başhekimi Zülküf Kaya, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürü Osman Akgül, Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman Hasta Hakları Derneği Başkanı Abdulnasır Polat kamu kurum yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

İlbaş, burada yaptığı Kutlu Doğum Haftasının önemine değinerek, Kutlu Doğumun şerefli doğum anlamına geldiğini anımsattı.

İlbaş şöyle devam etti:

'Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.av)'in getirdiği ilahi mesajı çeşitli yönleriyle insanlığın idrakine sunmak ve milletimizdeki Peygamber sevgisini daha canlı tutmak maksadıyla, O, Yüce insanın doğumunun sene-i devriyesine isabet eden hafta, gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile her yıl olduğu gibi bu yılda 9-20 Nisan tarihleri arasında "Kutlu Doğum Haftası" adı altında çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Hepimizin malumu olduğu üzere Kutlu Doğum şerefli doğum demektir. Kutlu doğum, bir devrin kapanıp, yeni bir devrin doğuşudur. Hakkın ve adaletin, zulmü ve haksızlığı boğuşudur. İlmin, irfanın cehaleti ve bağnazlığı kovuşudur. Kutlu doğum, risalet zincirinin son halkası olan Hz. Muhammet (S.A.V) dünyayı teşrifidir. Evrensel mesajı insanlığa sunuşudur. Bunun için kutlu doğum deyince; heyecanlanıyoruz.Kız çocuklarının diri diri toprağa verildiği, kan davalarının, put perestliğin kol gezdiği bir dönem geliyor aklımıza.Olumsuzlukların zirveye ulaştığı, Kötülüklerin rekor kırdığı, Zalimlerin ayakta mazlumların sürünmekte olduğu, Ahlaksızlığın ve ahlaksızların alkışlandığı güzel ahlak sahiplerinin hor ve hakir görüldükleri bir devir meşgul ediyor zihnimizi… Kurtarıcı bekleyenler, bekleşenler, ümitlenenlerin azınlıkta olup, dünyadan ve dünyalıktan başka bir şey düşünmeyenlerin, zulümden haz duyanların, işkenceden zevk alanların, haksızlıktan neşe duyanların çoğunlukta olduğu bir asır geliyor gözlerimizin önüne… İşte böyle bir dönemde olumsuzluklara dur diyecek; kötülüklere son verecek, zulmün yerine adaleti; cehlin yerine ilmi koyacak; hakkı, doğruyu haykıracak, kölelikten insanları hürriyete kavuşturacak bir liderin gelmesi hararetle bekleniyordu'

İlbaş konuşmasını şöyle sürdü:

'Nihayet beklenen lider, gözetlenen rehber dünyayı teşrif ederken takvimler 20 Nisan 571 i gösteriyordu. Kameri aylardan Rebi'ülevvel ayının onbirini, onikisine bağlayan gecesi tanyerinin ağarmasıyla dünya nura gark oluyor, cihanın gerçek güneşi doğuyordu. O anda kisranın sarayı çöküverdi. Save gölü suyunu çekiverdi. Ateşe tapanların yıllardır yanan ateşleri bir anda sönüverdi. Dünyada benzeri harikulade olaylar oluverdi. Gönüllerin şifası, dertlerin devası, Hakk'ın Muhammet Mustafa'sının dünyaya gelişiydi bu geliş. Bu geliş farklı bir geliş, Bu doğuş farklı bir doğuş. İnsanların değer ölçülerini yitirdiği, küfür ve şirkin gönülleri kararttığı, haksızlıkların hayatın bütün alanlarını kuşattığı, sosyal dengenin bozulduğu, ahlâkî değerlerin yozlaştırıldığı, kadınlara ve kız çocuklarına insanlık dışı muamelelerin yapıldığı, kısaca dünyada huzur, adalet, dürüstlük, ahlâk, can, mal, namus ve nesil güvenliğinin kalmadığı bir dönemde sevgili Peygamberimiz dünyayı şereflendirmiştir.

O, Yüce insan yirmi üç yıllık peygamberlik hayatı boyunca şirkin yerine tevhidi, zulmün yerine adaleti, düşmanlığın ve ayrılığın yerine kardeşliği ve dayanışmayı getirmiş, doğruluk, güvenilirlik, adalet, hoşgörü, nezâket ve cömertlik gibi ahlâkî konularda davranışlarıyla bizlere örnek olmuştur'

Peygamberimizin her alanda örnek alınması gerektiğini belirten ilbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

'O; Rahmet ve sevgi Peygamberiydi, Alçak gönüllüydü, Affedici ve hoşgörülüydü, Güler yüzlü ve tatlı dilliydi, İffet ve hayâ sahibiydi, Cömert ve dürüsttü, Emin ve güvenilirdi, Adaletten hiç ayrılmazdı, Hak duyarlılığına sahipti,İnsanlara değer verirdi, Kimseyi İncitmezdi, Kimsenin ayıbını yüzüne vurmazdı Kurtuluşa ermek, Rabbimiz'in sevgisini kazanmak, af ve mağfiretine erişmek istiyorsak; bizler de, sevgili Peygamberimiz gibi, ailemiz, çocuklarımız, komşularımız, kısaca tüm insanlık için örnek olmalıyız.Elimizle, dilimizle, iş ve icraatlarımızla çevremize faydalı olup, güven, huzur ve mutluluk telkin etmeliyiz.Bizler de O'nun gibi; hayra koşmada, cömertlikte, emanete riayette, doğruluk ve dürüstlükte, öfkesine hâkim olmada, gönül incitmemede, mağdur ve mazlumlardan yana olmada, yemede-içmede, giyimde, kuşamda, dünya nimetlerinden faydalanmada, israf ve gösterişten kaçınmada, sabretmede, nimetlere şükürde, her haliyle Allah'ı zikreden, dostluğa, arkadaşlığa ve komşuluğa önem veren insanlar olmalıyız. Kazancımızda, haram ve helal ölçülerine riayet etmeli, kul ve kamu hakkı konusunda duyarlı olmalı, yetim, öksüz ve fakirlere yardım elimizi uzatmalıyız. Kısaca, hayatın her alanında örnek bir Müslümanın sergilemesi gereken ahlaki davranışları sergileyen insanlar olmalıyız.Nurlu doğumun sene-i devriyesinde, bütün insanlığın O'nun nuruyla aydınlanmasını, 2016 yılı "Kutlu Doğum Haftası" etkinliklerinin arzu edilen amaca hizmet etmesini, milletimizin birlik ve beraberliğine vesile olmasını, dünya ve insanlık barışına katkı sağlaması temennsiyle Yüce Rabbim bizleri, O'nun ahlakıyla ahlaklanan ve kurtuluşa erenlerden eylesin. Haftamız kutlu olsun'

ÇOCUKLAR, KUTLU DOĞUM HAFTASINI ŞİİRLER, TİYATRO GÖSTERİLERİ VE İLAHİLERLE ANLATTILAR

Daha sonra söz alan Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, 1989 yılından bugüne Peygamber sevgisi etrafında toplumumuzu bütünleştirmek amacıyla kutlana gelen Kutlu Doğum Haftasının bu yılki ana teması "Hz. Peygamber (sav) Tevhit ve Vahdet" olduğuna işaret etti.

Yazıcı, kimsesiz çocukların yalnız bırakılmamasını isteyerek, programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Etkinlik Derviş Ağa Cami İmam Hatibi İlhami Taşbaşı'nın Kuranı Kerim tilavetiyle devam etti.

Etkinlikte ayrıca , Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü'ne bağlı Nene Hatun Kız Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Evlerinde barınan çocukların, kutlu doğum haftasıyla ilgili şiirler ve tiyatro gösterilerine yer verildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili İlbaş, çocuklarla birlikte ilahi seslendirdi.

Oldukça renkli görüntülerin ortaya çıktığı etkinlik büyük beğeni topladı. Çocuk Yuvasında barınan çocukların düzenlediği şiir ve gösteri izleyenlerden tam not aldı.

Program Nene Hatun Kız Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Evleri'nde barınan çocuklara hediye takdimiyle sona erdi.

ASP İl Müdürlüğü’nün Kutlu Doğum Haftası Etkinliği Tam Not Aldı

ASP İl Müdürlüğü’nün Kutlu Doğum Haftası Etkinliği Tam Not Aldı

ASP İl Müdürlüğü’nün Kutlu Doğum Haftası Etkinliği Tam Not Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim