• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Aslı Özen 19’uncu Kişisel Sergisini Açtı

Aslı Özen 19’uncu Kişisel Sergisini Açtı
Keşan ve Peştamalın ressamlığını yapan Aslı Özen Sanko Sanat Galerisinde 19'uncu kişisel sanat sevenlerin beğenisine sundu.

Keşan ve Peştamalın ressamlığını yapan Aslı Özen Sanko Sanat Galerisinde 19'uncu kişisel sanat sevenlerin beğenisine sundu.

Sanko Sanat Galerisi, Galeri Seçici Kurul Üyesi Aslı Özen'e ev sahipliği yapıyor.Keşan ve peştamalın ressamı olan Sanko Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyesi Aslı Özen, 19'uncu kişisel resim sergisini açtı.

Özen, sergi açılışında yaptığı konuşmada, çalışmalarında sanatsal kaygılarının öncelik taşıdığını belirterek, "Resimlerimde figüratif konuların, modern çizgilerle, sosyal yaşama uyarlanmasını görüyoruz. Benim için kompozisyon şekilde, renkte, dengede ve ışıkta her açıdan sağlam olmalıdır" dedi. Kendisine özellikle resimlerindeki çizgilerin sorulduğunu kaydeden Özen, çizgilerin kendisine özgü konturlar olduğunu ifade etti. Resimlerinin çıkış noktasının kendi yaşantısı olduğunu vurgulayan Özen, "Yazları çocukluğumun geçtiği Trabzon'un Çarşıbaşı İlçesinin Kerem Mahallesi bir balıkçı semtidir. Denizde erkeğini yalnız bırakmayan kadın, aynı zamanda toprakla mücadelesini sürdürmektedir. Bu eylemi yapan yöre kadınının kullandığı, otantik, yok olmaya yüz tutmuş ve Çarşıbaşı'nda dokunan keşan ve peştamalı resimlerimde kullanmak hem boyun borcum hem de imzam olmuştur" diye konuştu.

SOMUT VE SOYUT KARIŞIMI FİGÜRATİF BİR ANLATIM VAR

İnsanların bazen alakasız kişiler veya objelerle yollarınız bir yerlerde kesişebileceğini Özen, "Bazen bu oluşumlar olgunlaşmadan yok olur, bazen de hayatınızı derinden etkileyebilir. Onun içindir ki, resimlerimde kompozisyondaki bir figür veya nesnenin herhangi bir yerindeki kontur uzantısı, bir başka figürün oluşmasına veya oraya ulaşmadan estetik kaygı içinde yok olmasına neden oluyor.

Genel olarak resimde muhakkak bir şey anlatmak gerekmez. Ama resimlerimi ifade tarzım, somut ve soyut karışımı figüratif bir anlatım izliyor. İzleyicinin kendinden bir şeyler bulması ve kültürümüzü tanıması, aynı zamanda yarınlara kalacak bir belge niteliği taşıması gerekliliğini de düşünerek hareket ediyorum" diye konuştu. Sanko Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek ise Galeri olarak sanatçı ve sanatseverlere ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını bildirdi. Çiçek, Sanko Sanat Galerisinin 2004 yılında açıldığını, bugüne kadar 200'e yakın sergiye ev sahipliği yaptıklarını ve sergiler sayesinde ülkemizin dört bir yanındaki sanatçıların eserlerinden oluşan koleksiyon oluşturduklarının altını çizdi. İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat da 1991 yılından bu yana tanıdığı Aslı Özen'in, çizgisini hiç değiştirmeyen bir sanatçı olduğuna dikkati çekti. Serginin açılışında Güzel Sanatlar Lisesi ve Fakültesi açılmasında katkısı ve emeği olanları gördüğünü belirten Aykanat, "Lise ve fakültenin açılması için kamuoyu oluşturmasına öncülük edenlerden aramızda olan Akten Köylüoğlu, Şaban Pala ve aramızda olamayan Gülay Karsıgil'e çok teşekkür ediyorum. Tabi burada öncelikle Sanko'ya teşekkür etmek gerekiyor. 12 yıldır sanata ve sanatçıya katkı veriyor" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından, Sanko Holding'in sponsorluğunda bastırılan ve Gaziantep Arkeoloji Müzesinin bilimsel yayını olan "Belkıs Zeugma ve Mozaikleri" kitabı,Sani Konukoğlu Vakfı Genel Sekreteri Naci Boran tarafından Aslı Özen'e hediye edildi.

Özen'in Sanko Sanat Galerisindeki sergisinin, 12 Mayısa kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebileceği belirtildi.

Aslı Özen 19’uncu Kişisel Sergisini Açtı

Aslı Özen 19’uncu Kişisel Sergisini Açtı

Aslı Özen 19’uncu Kişisel Sergisini Açtı

Aslı Özen 19’uncu Kişisel Sergisini Açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim