• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Aslantepe'de Aslan şovu

Aslantepe'de Aslan şovu
ider Fenerbahçe’nin yenildiği haftayı iyi değerlendirmek isteyen Galatasaray, Bursaspor’u farklı geçti: 6-0. TT Arena’da baştan sona üstün bir oyun sergileyen Sarı-Kırmızılılarda, Hollandalı yıldız Sneijder üçleme yaptı. Diğer goller Eboue, Drogba ve Selç

Galatasaray, şampiyonluk yolundaki rakibi Fenerbahçe’nin 3 puan kaybettiği haftada evinde Bursaspor’u farklı geçti: 6-0. Puan kaybına tahammülü olmayan Aslan, ligde 7 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Yeşil-Beyazlılara adeta gol yağdırdı. Müsabaka öncesinde G.Saray’da, sezonu kapatan Bruma ve Aydın Yılmaz’ın yanı sıra sakatlar da çoktu. Kırmızı kart cezalısı Burak Yılmaz ise yeniden 11’deki yerini almıştı. Teknik Direktör Roberto Mancini, elindeki kadronun en iyisini kullanmaya çalışırken, hafta içinde lisansı yetiştirilen İzet Hajrovic’i de takım esamesine eklemişti. Buna karşılık Alex Telles, lisans yetiştirilemediği için sıcak locada soğuk havada mücadele eden arkadaşlarını takip ediyordu.

Hızlı başlayan Cim Bom, 12’de perdeyi açtı. Ceyhun’un stopere geçmesiyle eski bölgesine dönen Melo, ısrarla ceza alanına taşıdığı topu kaleye paralel gönderdi. Sneijder’e de dokunmak kaldı: 1-0. Bu golden 6 dakika sonra Drogba, müsaitken yavaş davrandı. 20’de Sneijder yine çıktı sahneye. Hollandalı yıldız, kale alanı önünden enfes vurdu, kaleci Frey sadece bakabildi: 2-0. Akabinde Burak Yılmaz üçüncüye yaklaştı ancak isteksizliği fırsatçılığının önüne geçti. Günün çalışkanlarından Eboue, 24’te farkı iyice açtı: 3-0. Misafir ekip, bir kez tehlikeli gelse de Santana, direğe takıldı. Ataklarını sıklaştıran Sarı-Kırmızılılar, Burak’ın hovardaca davranışlarından sonuç alamadı. Sneijder, devre düdüğüne iki dakika kala üçlemesini yaparak skoru 4-0’a getirdi. Bu golde Eboue-Drogba’nın emeği de görülmeye değerdi. Avantajlı Aslan, ikinci bölümde de durmadı. Burak şanssızlığıyla boğuşurken; 66’da Drogba sahne aldı. Eboue’nin asistlediği meşin yuvarlağı Fildişili topuğuyla ağları havalandırdı: 5-0. İşi kolaylayan Galatasaray, isteksiz Bursaspor’u Selçuk İnan’ın harika golüyle uğurladı: 6-0.

Goller Mancini’yi mutlu etti

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, çok iyi oynadıklarını söyledi. Bursaspor maçından önce farklı bir skor beklemediğini; ancak güzel bir galibiyet umduğunu belirten İtalyan hoca, “Bol gol olunca ben de çok mutlu oluyorum. Sadece bu karşılaşmada iyi oynamadık. Erciyes ve Kayserispor mücadeleleri de öyleydi.” Tecrübeli çalıştırıcı, Brezilyalı öğrencisi Felipe Melo’yu da övdü: “Farklı pozisyonlarda oynayabiliyor.”

Drogba, Eskişehir maçında yok

Maçın 40. dakikasında Serdar Aziz topla ilerlemek isterken Didier Drogba arkadan sert bir hareketle rakibine müdahalede bulundu. Serdar’ın yerde kaldığı pozisyondan sonra Galatasaraylı futbolcu sarı kartla cezalandırıldı. Fildişi Sahilili yıldız, 20’nci haftada evlerinde Eskişehirspor ile oynayacakları karşılaşmada forma giyemeyecek. Yönetim ise Telles’in lisansının yetişmemesinde, Brezilya Federasyonu’nun sistemindeki sorunu gerekçe gösterdi.

Sneijder kupaya inanıyor

Bursaspor filelerini üç kez sarsan Wesley Sneijder, 7 sezon sonra bir lig maçında üçleme yaptı. En son 2006-07’de ülkesinde, Ajax formasıyla Feyenoord’u 3 kez üzen Hollandalı yıldız, dünkü performansını değerlendirdi: “Kazanmak, 3 gol atmak daha önemli. İkincisi, en güzeliydi. Son ana kadar yarışın içerisinde olmak istiyoruz. Fenerbahçe ile aramızdaki puan farkını 7’ye indirdik. Şampiyonluğa yürekten inanıyoruz.”

 http://www.istanbulhaber.com

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim