• BIST 9878.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

ASKON İle İş-kur Arasında Eğitim Protokolü İmzalanacak

ASKON İle İş-kur Arasında Eğitim Protokolü İmzalanacak
Anadolu İş Adamları Derneği (ASKON) Kayseri Şube Başkanı Ali Özcan ve beraberindeki heyet, İŞ-KUR Kayseri İl Müdürü Ahmert Ayçiçek'i makamında ziyaret...

Anadolu İş Adamları Derneği (ASKON) Kayseri Şube Başkanı Ali Özcan ve beraberindeki heyet, İŞ-KUR Kayseri İl Müdürü Ahmert Ayçiçek'i makamında ziyaret ederek, bilgi alışverişi ve ortaklaşa yürütecekleri çalışmalar hakkında görüşmede bulundu.

İŞ-KUR Kayseri il Müdürü Ahmet Ayçiçek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bazı mesleklerde çalışmak için sertifika olması şartı aranıyor. Sertifikası olmayanlar adı geçen 40 meslekte çalışamayacak. İşverenler iş başvuru şartlarında sertifikası olan elemanları aradığını belirtiyor. Geçerliliği olan sertifikalar MEB onaylı kurslardan, İŞKUR kurslarından ve Halk Eğitim Merkezi kurslarından alınabiliyor. İşin ehli olduğunu gösteren sertifikalı personel arayan meslek sayısı 40'a ulaştı. Artık, sektörde ehil olmayanların çalışamayacağı bir dönemdeyiz. 26 Mayıs 2016 tarihinden itibaren mesleki yeterlilik belgesi olmadan işçi çalıştırılması yasaklandı. İnşaat otomotiv ve doğalgaz sektörlerindeki 40 meslekte yeterlilik belgesi olmayan işçiyi çalıştıran işveren ceza ödeyecek. işverene işçi başına 500 lira ceza verilecek.

ASKON'un dünya ve ülkede tanınan aktif bir sivil toplum örgütü olduğunu dile getiren Ayçiçek, "İşverenlerle sürekli diyalog içerisindeyiz ve sorunlarını dinliyoruz. En az ayda bir kez ziyaret ederek varsa istedikleri ara elaman ya da kalifiyeli elemanı bulmada yardımcı oluyoruz. ASKON ile de önümüzdeki aylarda sanayicilerin ihtiyacını karşılamada gerekli olan ara eleman yetiştirilmesi, eğitim, bilgi toplantısı adına bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

ASKON Kayseri Şube Başkanı Ali Özcan da, İŞ-KUR ile birlikte sürekli bir alışverişi içerisinde bulunduklarını belirterek, hazırlanan projelerde ortak olarak hareket ettiklerini söyledi. Bundan sonra da ASKON Kayseri olarak üzerilerine düşen her türlü göreve hazır olduklarını dile getiren Özcan, Ayçiçek'e başarılar diledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim