• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Askıda Ekmek Kampanyasının İstişare Toplantısı Yapıldı

Askıda Ekmek Kampanyasının İstişare Toplantısı Yapıldı
Aksaray'da bir ay önce Kadın Platformu tarafından başlatılan askıda ekmek kampanyanın istişare toplantısı Somuncu Baba Külliyesi ve Kültür Merkezi'nde...

Aksaray'da bir ay önce Kadın Platformu tarafından başlatılan askıda ekmek kampanyanın istişare toplantısı Somuncu Baba Külliyesi ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Toplantıya Vali Şeref Ataklı'nın eşi Adile Ataklı, Belediye Başkanının eşi Hasibe Yazgı, il Emniyet Müdürünün eşi Zehra Aslan ve çok sayıda davetli katıldı.

Burada bir konuşma yapan Adile Ataklı, askıda ekmek kampanyasını gündemde tutmak istediklerini belirterek, "Aksaray'da biliyoruz ki hayırsever kardeşlerimiz var. Ancak hayırsever dendiği zaman zengin sanki maddi durumu çok iyi insanlar gibi düşünülüyor. Sadece onlar yardım edebilir gibi bir düşünce oluyor. Askıda ekmek kampanyası ile 1 lirası da olsa 5 lirası da olsa hayır etme imkânına sahip. Fırına giden kişi, aldığı ekmek kadar ya da dilediği kadar ekmeği askıya koyuyor. O vatandaşımız, hayırda bulunmuş oluyor. Bu projeyi çok önemsiyoruz. Bu proje kapsamında hayırsever sayısı 10'dan 100'e çıksın. 100'den 1000'ne çıksın. Belki yapılan bu yardımlar küçük bir yardım olabilir ama insanlık için büyük yardımlar. Çünkü iyilik bulaşıcıdır. İyilik dalga dalga yayılır. Her iyiliğe bulaşan kişi, o iyilikten kendisini alamaz. O iyiliği devam ettirir. Bugün askıda ekmek projesine bir lira koyan o gün yattığı zaman çok daha huzurlu yatacak. Çünkü hiç tanımadığı ihtiyaç sahibi bir kişinin evindeki sofrasına kendi ekmeği gidecek. Gerçekten çok önemli. İnsanda yarattığı duygu açısından çok önemli. Bir iyilik yaptık bir mağdur ve mazlumun duasını aldıysak o duanın artık Allah katında kabul olmaması mümkün değildir "dedi. Ayrıca Ataklı gündemi değerlendirerek ,"Ülkemizde yaşanan terör belasını lanetliyorum. Şehitlerimize Allah rahmet diliyorum. Birlik ve beraberliğimize en çok ihtiyaç olduğumuz bugünlerde bununda birlik, beraberliğe daha fazla katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim