• BIST 10163.41
  • Altın 2402.551
  • Dolar 32.2602
  • Euro 34.7247
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 24 °C

Askeri casusluk davası sanıkları beraat kararını sevinçle karşıladı

Askeri casusluk davası sanıkları beraat kararını sevinçle karşıladı
İzmir'de yaklaşık 3 yıldır devam eden kamuoyunda "askerî casusluk" olarak bilinen, 49'u muvazzaf asker 357 sanıklı, askerî bilgi ve belge temin etme davasında...

İzmir'de yaklaşık 3 yıldır devam eden kamuoyunda "askerî casusluk" olarak bilinen, 49'u muvazzaf asker 357 sanıklı, askerî bilgi ve belge temin etme davasında tüm sanıklar beraat etti. Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş'ın 138 sayfalık kısa kararı okumasının ardından duruşma salonundan çıkan sanıklar, kararı sevinçle karşıladı. Beraat eden sanıklar, kararı birbirlerine sarılarak kutladı.

Kararı değerlendiren ve dava kapsamında bir süre tutukla kalan Prof. Dr. Tabip Albay Tayfun Uzbay, "Şirinyer'de birlikte yattığımız arkadaşlar hatırlayacaktır, hepimizin çok sıkıldığı, üzüldüğümüz, yalnız kaldığımız, adeta betona gömüldüğümüz dönemde çıktım dedim ki, "pardon" diyecekler dedim. O günkü gazetelere bakın orada yazıyor. Evet, "pardon" denildi, yeter mi yetmez. Buraya gelirken bizi buraya gönderenler, şahsen bana dediler ki, "Hocam her hangi bir suçun yoksa korkma, yüce Türk milletin önüne gidiyorsun, orada yargılan suçun yoksa aklanırsın," Ben bugün benimle birlikte yargılanan bütün arkadaşlarımla birlikte aklandım. Şimdi beni buraya gönderenlere soruyorum, siz hazır mısınız? Bizi buraya gönderenleri araştıracak mısınız?" diye konuştu.

Davada bir kısım sanıkların avukatlığını yapan Murat Ergün ise mahkemeden iki önemli kararın çıktığını söyledi. Bunlardan birinin yıllardır yargılanan insanların suç işlediklerine dair delil bulamadık değil, suç işlemediklerinin tespiti ve masum oldukları kararı olduğunu ifade eden Av. Egün, "Bu yüzden beraat ediyorlar kararı verildi. İkincisi de bu insanlar adli bir hata yüzünden değil, bir kumpasın, tertibin sonucu olarak tutuklandılar, sanık oldular, yargılandılar. Bunu yapan bürokratlar hakkında soruşturma yapılmalıdır ve ceza almalıdırlar şeklinde bir karar daha verildi. Sözce İzmir casusluk davası hem bitmiş, hemde yeniden başlamıştır." dedi.

Yargılanan sanıklara Türkiye Emekli Subay Derneği üyeleri de destek verdi. Basın açıklaması sırasında, "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganı atıldı.

Davadan beraat eden sanıklar adliyeden ayrılırken, hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim