• BIST 9903.83
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Askerden teröristlere anonsla çağrı: Kardeşlerinize silah çekmeyi bırakın

Askerden teröristlere anonsla çağrı: Kardeşlerinize silah çekmeyi bırakın
Mardin'in Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar tüm hızıyla sürüyor.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. Güvenlik güçleri, operasyon bölgesinde anonslarla teslim olmaları çağrısında bulunuyor. Anonslu çağrılarda, "Dün 25 arkadaşınız Türkiye Cumhuriyeti adaletine teslim oldu. Hayatlarını kurtardılar. Kendilerine hiçbir şey yapılmadı. Siz de onlar gibi yapamazsınız. Size kesinlikle ateş açılmayacaktır. Bize güvenin. Piyonluğu bırakın. Sizi piyon olarak kullanıyorlar. Yıllardır aynı ekmeği yiyoruz. Aynı suyu içiyoruz. Kardeşlerinize, arkadaşlarınıza silah çekmeyi bırakın." ifadeleri dikkat çekti.

"PİYONLUĞU BIRAKIN"

Nusaybin'de bugün saat 12.17'de teröristlere yönelik teslim çağrısı anonsu yapıldı. Basınla paylaşılan anonsta şu ifadeler yer aldı;

"Güvenlik güçlerinin anonsunda, "Alanınız daraldı. Artık sona yaklaştık. Gelin bu işten vazgeçin. Ölümü değil, yaşamı seçin. Anonsa kulak verin. Elinize beyaz bir bez alarak bize doğru yaklaşın. Bizlere güvenin. Size asla ateş açılmayacaktır. Adalet, hayat, yaşam ve aileleriniz sizi bekliyor. Bize ulaştıktan sonra sizin işiniz tamamen sivil savcılarla, güvenlik güçleri ile işiniz yok. Dün 25 arkadaşınız Türkiye Cumhuriyeti adaletine teslim oldu. Hayatlarını kurtardılar. Kendilerine hiçbir şey yapılmadı. Siz de onlar gibi yapamazsınız. Size kesinlikle ateş açılmayacaktır. Bize güvenin. Piyonluğu bırakın. Sizi piyon olarak kullanıyorlar. Yıllardır aynı ekmeği yiyoruz. Aynı suyu içiyoruz. Kardeşlerinize, arkadaşlarınıza silah çekmeyi bırakın. Elleriniz havada, bulunduğunuz yerden çıkın."

TSK: TERÖR ÖRGÜTÜ KAMUOYUNU YANILTMAYA ÇALIŞIYOR

Öte yandan, TSK tarafından yapılan açıklamada, teslim olan teröristlerle ilgili terör örgütünün kamuoyunu yanıltmaya çalıştığı vurgulandı. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"Güvenlik güçleri tarafından; Nusaybin ve Şırnak'ta icra edilen operasyonlar sonucunda, direncini kaybeden BTÖ mensubu teröristlerin bölgeden kaçmaya çalıştıkları yönünde iz ve emareler artmakta, çaresizlik içerisinde farklı yöntemler kullanarak kalan unsurlarını kurtarma arayışı içerisine girdikleri görülmektedir.

Nusaybin'de 24 Mayıs'ta güvenlik güçlerine teslim olmak zorunda kalan 25 teröristin ardından, BTÖ üst düzey sorumlularının verdiği talimatlarda; Şırnak ve Nusaybin'de sıkışan teröristlerle ilgili olarak "durum normal değil, arkadaşlar kalsa imha olacak" şeklinde bilgilerin iletildiği; bölgedeki "yaralıların tedavi edilemediği"; teröristlerin her yolu deneyerek "bölgeden çıkmayı esas almaları" gerektiği ve "fedai tarzında eylemlerde" bulunmaları gerektiği, kalan teröristlerin "yarısı sağlam çıksa bile bunun iyi olacağı", yönünde ifadelerin yer aldığı; BTÖ'ne müzahir yayın organları ve sosyal paylaşım sitelerinde 26 Mayıs 2016 tarihinde yapılan paylaşımlarda; operasyon bölgesinde sıkışan teröristlerin çıkışını kolaylaştırmak maksadıyla "sözde güçlerinin bölgeden çekildiği, bundan sonra operasyon sahasında kalanların sivil olduğu" yönünde kamuoyunu ve belirli çevreleri yanıltmayı amaçlayan açıklamalarda bulunulduğu tespit edilmiştir.

Nitekim, bugün öğle saatlerinde operasyon bölgesinde güvenlik kuvvetleri ile çatışmakta olan 42 terörist (10'u bayan) daha, aralarında 4 mahallenin üst düzey gençlik örgütlenmesi sorumlularından aldıkları talimatlar doğrultusunda güvenlik kuvvetlerine teslim olmuş ve halen işlemleri devam etmektedir.

Güvenlik güçlerimiz operasyon bölgesinde olan gelişmeleri yakından takip etmekte, sivil vatandaşlarımızın terörist saldırılarından zarar görmemesi için dikkatli ve titiz bir çalışma yürütmektedir. Halen Nusaybin ve Şırnak'ta operasyonların sürdüğü mahallelerde hiçbir sivil vatandaş bulunmamaktadır."Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim