• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Asker Annesinin Evi Yandı

Asker Annesinin Evi Yandı
Muş'ta, bacadan çıkan yangınla evi kullanılamaz hale gelen asker annesi ve kardeşleri ortada kaldı.

Muş'ta, bacadan çıkan yangınla evi kullanılamaz hale gelen asker annesi ve kardeşleri ortada kaldı.

İki gün önce dört kişinin yaşadığı tek katlı evde gece yarısı yangın çıktı. Yangının çıktığı ev kullanılamaz hale geldi. Çocukları ile birlikte yangından son anda kurtulan Durmaz ailesi, komşularına sığınmak zorunda kaldı. En büyük oğlunun Gaziantep İslahiye'de asker olan Ayten Durmaz (38), iki çocuğu ile soğuk havada evsiz kaldı. Uyudukları esnada evlerinin yandığını ve dumandan dolayı sersemleştiğini belirten Ayten Durmaz, "Uyandığımda bir türlü kendime gelemedim. Televizyonun sesi geliyordu ama bir türlü kendime gelemiyordum. Televizyona bakıyordum ama göremiyordum. O kadar çok duman vardı. Göz gözü görmüyordu zorla uyandım. Bir baktım kanepe tamamen tutuşmuştu. Oğlum hemen yanımda uyuyordu, onu kaldırdım ve kendimi şaşırdığım için banyoya girdim. Kızlarımda odada yatıyordu. Dışarı çıkmamızla camların kırılması ve yangının olması iki dakika sürdü. Sonra itfaiyeyi aradık" dedi.

"ASKERDEKİ OĞLUM ÜZÜLMESİN DİYE SÖYLEMEDİM"

Evlerinin yandığını askerdeki oğluna daha söylemediğini ve duyduğunda çok kötü olacağını kaydeden Durmaz, "Büyük oğlum askerde, bir oğlum ve bir kızım burada. Misafir olan bir yeğenim vardı ve evde 4 kişi kalıyorduk. Zaten ev kullanılamaz durumda, çok şükür çocuklarıma bir şey olmadı. O an uyanmasaydım belki hepimiz dumandan ölürdük. Yorganım ve yatağım tamamen yanmıştı. Oğlum Gaziantep İslahiye'de asker, zaten ona söylemedim. Duyarsa çok kötü olur, üzülür. Zaten benim tek dayanağım odur. Benim tek yaşama sebebim odur" ifadelerini kullandı.

Çaresiz kalan komşusuna kapılarını açan Kamile Selen ise, "Gece telefon sesiyle uyandık. Abla "yetiş yetiş evimiz yanıyor" dedi. Geldik kapıyı kırdık, camları kırdık ve çocukları kurtardık. Artık devletimiz büyüktür, inşallah bunlara yardım eder. Kadın dul, çocuğu asker. O çocuğun hatırı için yardım etsinler" şeklinde konuştu.

Yangında evi ve eşyaları kullanılamaz hale gelen Durmaz ailesi, yetkililerden yardım bekliyor.

Asker Annesinin Evi Yandı

Asker Annesinin Evi Yandı

Asker Annesinin Evi Yandı

Asker Annesinin Evi Yandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim