• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Asbaşkan Aygün’den Gazeteciler Günü Mesajı

Asbaşkan Aygün’den Gazeteciler Günü Mesajı
Türkiye Muaythai Federasyonu Asbaşkanı Mehmet Salih Aygün, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Türkiye Muaythai Federasyonu Asbaşkanı Mehmet Salih Aygün, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Mesajında, gazetecilerin 1961 Anayasasındaki kazanımlarının iade edilerek bugünün yeniden Gazeteciler Bayramı olarak kutlanması gerektiğine vurgu yapan As Başkan Aygün, "Gerek yerel gerekse ulusal basında görev yapan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Demokrasilerin temel unsurlarından olmazsa olmazlarından biri olan basının, toplumun demokratik kültürünün gelişmesine katkıları oldukça önemlidir. Desteğini ve gücünü kamuoyundan, halktan alan özgür ve tarafsız basının varlığı, halkımızın doğru haber alma hakkı, demokrasinin de en büyük güvencesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vurguladığı gibi "Basın, milletin müşterek sesidir." Toplumda bu kadar önemli bir yeri bulunan basının, gücünü yine toplumdan alarak, tarafsız bir yayın sorumluluğu bulunuyor. Basının bu sorumluluğu yanında toplumu doğru ve hızlı bilgilendirme, kurumlar ve toplum arasında bilgi akışı sağlama, kamu çıkarlarını koruma, eğitim ve aydınlatma gibi görevleri bulunduğunu da belirtmemiz gerekir. Böylesine ulvi bir görevi zor şartlarda yerine getiren basın mensuplarımızın, hukukun evrensel ilkelerini rehber edinmeleri, insan hak ve hürriyetleri ve özel hayata saygı çerçevesinde görev yapmaları çok önemlidir. Halkın içinde ve günlük sosyal hayatı birebir görerek, yaşayarak geniş kitlelere aktaran basın mensuplarımız, adeta toplumun gözü, kulağı ve dili olma vazifesini de görüyorlar. Ülkemizin huzur ve asayişinin korunması, başta eğitim olmak üzere, sağlık, kültür, spor, sanat, turizm, sanayi, ticaret, tarım ve diğer sektörlerde kamu kurum ve kuruluşlarının verdiği hizmetlere destek olan, kamu görevi sırasında çok zor şartlar altında büyük bir özveriyle haber peşinde koşan değerli basın mensuplarımızın mali ve özlük haklarının günün koşullarına göre düzenlenmesi temennisiyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, sağlık, esenlik ve başarılarla dolu günler diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim