• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası Sona Erdi

Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası Sona Erdi
Çeşme'nin ev sahipliğini yaptığı Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası'nda Kayseri bölgesinden Uluslararası Usta unvanına sahip Ekaterina Atalık,...

Çeşme'nin ev sahipliğini yaptığı Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası'nda Kayseri bölgesinden Uluslararası Usta unvanına sahip Ekaterina Atalık, 8 puanla birinci oldu.

Çeşme'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı şampiyonada, 30 ilden 80 sporcu mücadele etti. Şampiyonada, İzmir bölgesinden Betül Cemre Yıldız 7,5 puanla ikinci, Kahramanmaraş bölgesinden Khayala Isgandarova Batur da 7,5 puanla üçüncü olmayı başardı.

7-12 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen şampiyonanın son gününde düzenlenen ödül törenine, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Gençlik ve Spor Bakanlığı Hukuk Müşaviri Cafer Geyik, İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, İzmir Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Nalan Vural, Çeşme Jandarma Komutanı Aykan Özsarı, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer, Çeşme Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Nuri Büyükateş, turnuvanın sponsoru Arzum Elektrikli Ev Aletleri Ceo'su Mete Zadil ile sporcular katıldı.

"MAYIS AYINDA ÇOCUKLAR VE YILDIZLAR TÜRKİYE ŞAMPİYONASI ÇEŞME'DE YAPILACAK"

Ödül töreninde bir konuşma yapan Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ile yaptığı görüşme sonucunda Çeşme'nin 2 satranç organizasyonuna daha ev sahipliği yapacağını açıklayarak, "Haziran ayında, bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Çeşme Open Satranç Yarışması'na dünya çapında oyuncuları getirtme kararı aldık. Bu oyuncuları Çeşme'de ağırlamak için elimizden geleni yapacağız. Birinci hedefimiz, Çeşme Open Satranç Yarışmasını uluslararası boyuta taşımak. İkinci hedefimiz; Mayıs ayında, 600-700 sporcu ile Çocuklar ve Yıldızlar Türkiye Satranç Şampiyonası'nı yapmak. Aileleri ile birlikte 1000 kişiyi aşkın bir katılımcının Çeşmemize gelmesini bekliyoruz. Çeşme'deki ilgili kurumlarla öngörüşmeleri yaptık. Şampiyonanın alt yapısını hazırlayacağız. Satrançseverleri ilçemizde bu yıl üç kez ağırlamış olmanın sevincini yaşayacağız" diye konuştu.

"ÇOK BAŞARILI BİR ORGANİZASYON OLDU"

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay da çok başarılı bir organizasyon olduğunun altını çizerek, "Türkiye Satranç Federasyonu olarak, yaptığımız her organizasyonda olduğu gibi buradaki başarımızı da sizlerle paylaşmak istiyorum. Spor, elbette bir yarışmadır. Ama her şeyden evvel bir katılım, kendini başkaları ile test etme aracıdır. Böylesine önemli bir şampiyonada yer alma başarısı göstererek, bir hafta boyunca centilmence yarışan tüm sporcularımızı kutluyorum. Ülkemizin çok güçlü aynı zamanda çok kıymetli 80 kadın sporcusunun 9 tur boyunca yarıştığı bu özel maraton sonunda Şampiyon olan Ekaterina Atalık'ı, ikinci olan Betül Cemre Yıldız'ı ve üçüncü olan Khayala Isgandarova Batur'u tebrik ediyor, daha nice zaferlere sahip olmalarını diliyorum. Ülkemizin kadın sporcuları olarak satranç sporunda kat ettiğimiz her mesafe ve yaptığımız her başarılı hamle, Türk satrancı için daima büyük bir iftihar vesilesi olmuştur ve olmaya da devam edecektir" şeklinde konuştu.

"ÇOK ZOR BİR TURNUVAYDI"

Ödül töreninin ardından kısa bir açıklama yapan şampiyonanın birincisi Ekaterina Atalık, "Çok zor bir turnuvaydı. Çok yorucuydu. 80 kişi katıldı. Ben ilk sırada katıldım, ilk sırada bitirdim. Bütün kızlar iyi oynuyor. Onları yenmek çok zor olsa da, 2 beraberlik, 7 galibiyetle şampiyon olmayı başardım. Çeşme Open Satranç Yarışması'na bu yıl katılma garantisi veremiyorum. Programım çok yoğun. Ama tekrar gelmek de istiyorum. Çünkü Çeşme'yi çok beğendim" diye konuştu.

Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası Sona Erdi

Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası Sona Erdi

Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası Sona Erdi

Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası Sona Erdi

Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası Sona Erdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim