• BIST 9834.55
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

ARÜ’de “Btc Girişimcilik Sertifika Töreni” Yapıldı

ARÜ’de “Btc Girişimcilik Sertifika Töreni” Yapıldı
Ardahan Üniversitesi (ARÜ), KOSGEB ve Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Petrol Boru Hattı Şirketi işbirliği ile düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"ni...

Ardahan Üniversitesi (ARÜ), KOSGEB ve Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Petrol Boru Hattı Şirketi işbirliği ile düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"ni başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi. 22 Aralık 2015 Salı günü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen sertifika törenine, Ardahan Vali Vekili Abdurrezzak Canpolat, Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, BTC Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü Suna Ercan, KOSGEB Ardahan Müdürü Ramazan Sivri, KOSGEB Kars Müdürü Lütfullah Aktaş, BTC Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile ARÜ yönetimi ve akademik-idari personeller katıldı.

Törende konuşan KOSGEB Ardahan Müdürü Ramazan Sivri, Türkiye genelinde KOSGEB tarafından 300 bin kişiye eğitim verildiğini, Ardahan'da ise bu sayının bin 100 kişiye ulaştığını belirterek, "Sertifikalarını alan kursiyerlerimizin en kısa zamanda ekonomiye katkı sağlayacaklarına inanıyorum." dedi.

Programda konuşan BTC Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü Suna Ercan, "BTC hattının geçtiği Ardahan bizim için çok büyük bir öneme sahip... Bölgenin kalkınması için Ardahan bizim en öncelik verdiğim illerimizden biridir." diyerek Ardahan'da yapmış oldukları projeler ve eğitimlerden bahsetti.

Rektörümüz Prof. Dr. Korkmaz: "Cennet Gibi Bir Ülkeye Sahip Olduğumuz Unutulmamalıdır."

Bireylerin ekonomik üretime katkı sağlamasının hem bölgemiz hem de ülkemizin geleceği açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, "Cennet gibi bir ülkeye sahip olduğumuzu unutmamalıyız. Bölgemizde tarlalar, bahçeler, çeşitli bitki türleri ve çok sayıda insan gücü olmasına rağmen bunlar yeterince değerlendirilmiyor. İnsanlarımız ellerindeki nimetleri üretime çevirseler dünya daha güzel olacak. Çünkü bu topraklarda yaşayan halkımızın özellikle daha çok üretim yapması gerekmektedir." diyerek, bölgemiz ve ülkemizin kalkınmasında sahip olduğumuz zenginliklerimiz ve insan potansiyelimizin önemli olduğunu ifade etti.

Ardahan Vali Vekili Abdurrezzak Canpolat, uygulamalı girişimcilik eğitimine katılarak ekonomik hayata katkı sağlayacak olan kursiyerleri tebrik ederek, "Bu tür projelerin yapılması ve yürütülmesi ilimizin gelişmesi açısından oldukça önemlidir. Emeği geçen kuruluşlarımıza teşekkür ederiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. Daha sonra toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle program sona erdi.

Erzurum, Kars ve Ardahan İlleri Toplumsal Kalkınma Girişimi Projesi

Ardahan Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Kafkas Üniversitesi işbirliği ile yürütülen ve BTC tarafından desteklenen "Erzurum, Kars ve Ardahan İlleri Toplumsal Kalkınma Girişimi Projesi" kapsamında "Mart 2015 ve Ekim 2015" tarihleri arasında Ardahan'da KOSGEB işbirliğiyle "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" düzenlenmişti. Eğitime katılan 35'i kadın olmak üzere, toplam 60 kursiyer sertifikalarını aldı.

ARÜ’de “Btc Girişimcilik Sertifika Töreni” Yapıldı

ARÜ’de “Btc Girişimcilik Sertifika Töreni” Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim