• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C

Artvinliler Cerattepe için suç duyurusunda bulundu

Artvinliler Cerattepe için suç duyurusunda bulundu
Artvin'de Cengiz Holding'e ait Eti Bakır A.Ş.'nin, Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde madencilik faaliyetlerine Artvin halkının tepkisi dinmek bilmiyor.

Artvin'de Cengiz Holding'e ait Eti Bakır A.Ş.'nin, Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde madencilik faaliyetlerine Artvin halkının tepkisi dinmek bilmiyor. Artvinliler bugün adliye önünde toplanarak şikayet dilekçesi verdi.

Artvin Adliyesi'nde saat 13.30 sıralarında toplanmaya başlayan vatandaşlar, yaşananlara tepki gösterdi. Yeşil Artvin Derneği Üyesi Avukat Bedrettin Kalın ve Dernek Başkanı Nur Neşe Karahan vatandaşların verdiği kimliklerle adliyeye girerek şikayet için işlemleri tamamladı. Ardından 10'ar kişilik gruplar halinde çağrılan Artvinliler şikayet dilekçelerini verdi.

CERATTE'PE DE YARALANAN KADINLAR YAŞANANLARA TEPKİ GÖSTERDİ

Dün Cerattepe'ye çıkmak ve madencilik faaliyetlerini incelemek isteyen kadınlara yönelik sert polis müdahalesini anlatan Sezgi Öney kırılan ve alçıya alınan kolunu gösterdi. Artvin'de yaşanan hukuksuzlukları şikayet etmek için burada olduklarını aktaran Öney, "Dün kafam hadef alındı, elimi kafama koydum ve elim kırıldı. Sırtıma tam 3 tane mermi yedim ve öylece yere düştüm. Böyle bir şey beklemiyorduk. Kadınlara böyle davranılmaz." diye konuştu.

ÇEVRE AKTİVİSTİ AKKUŞ: MÜCADELE GELECEK KUŞAKLAR İÇİN YAPILIYOR

Uluslararrası Çevre Gazetecileri Dernek Başkanı Aktivist Osman Akkuş İstanbul'dan geldiklerini ifade ederek, "Yerelde direniş var ise kendi toprağına sahip çıkıyor ise bizim onlara destek vermemiz gerekiyor. Burada dirençli, inançlı ve inatçı bir mücadele olmasaydı biz gelmezdik. Bakınız şu an üşüyoruz. Artvin'e mesajım şu; bu inatçı direnişlerinden kesinlikle vazgeçmesinler. Gelecek kuşaklar adına yapılan bu mücadelede biz kazançlı çıkacağız." dedi.

ARTVİN HALKI BASTIRILMAK İSTENİYOR

Adliyede gerçekleştirilen toplantı ve yapılanlar hakkında bilgi veren Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ahmet Biber ise "Burada yapılan hukuksuzluklara karşı ve izinsiz çıkarılan o araçların, makinelerin yukarıya çıkarılmasına karşı, Artvin halkı bastırılmak istendi. Halbuki Artvin halkının kişisel bir çıkarı yoktur. Toplumsal bir yaşam mücadelesi var ve biz bunu burada şikayet ediyoruz. Kesinlikle suçlu olan kendileridir. Yasal olmayan hukuksuz davranışlar vardır." şeklinde konuştu.

Artvinliler Cerattepe için suç duyurusunda bulundu

Artvinliler Cerattepe için suç duyurusunda bulundu

Artvinliler Cerattepe için suç duyurusunda bulundu

Artvinliler Cerattepe için suç duyurusunda bulundu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim