• BIST 8884.22
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Arnavutköy’de tekne orucu tutan minikler iftar yaptı

Arnavutköy’de tekne orucu tutan minikler iftar yaptı
Arnavutköy'de çocukları küçük yaşlardan itibaren oruca alıştırmak amacıyla uygulanan "tekne orucu" tutan çok sayıda çocuğa iftar verildi.

Arnavutköy'de çocukları küçük yaşlardan itibaren oruca alıştırmak amacıyla uygulanan "tekne orucu" tutan çok sayıda çocuğa iftar verildi. Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı'nın da katıldığı etkinlikle çocuklar hem birlikte iftarlarını açtı hem de birbirinden renkli gösterilerle doyasıya eğlendi.

Arnavutköy Belediyesi tarafından on bir ayın sultanı Ramazan ayının ilk gününde miniklerin ibadetlere karşı yakınlaşmasını ve küçük yaşlardan itibaren orucu tanımaları sağlamak amacıyla tekne orucu tutan çocuklar için iftar yemeği düzenlendi. Malazgirt Parkı'nda gerçekleşen etkinliğe, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, eski milli futbolcu Necati Ateş, yaşları 6 ile 9 arasında değişen çocuklar ve aileleri katıldı. Çocuklar, öğle ezanına kadar tuttukları oruçlarını açmadan önce kukla ve Hacivat Karagöz gösterileriyle doyasıya eğlendi. Ardından ezanın okunmasıyla dualarını eden çocuklar oruçlarını açtı. Başkan Baltacı'nın yakından ilgilendiği çocuklar, hep birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşadı. Kimisi ilk defa oruç tutan minikler iftarın sonrasında kendileri için hazırlanan etkinliklerle buluştu. Kimileri halat çekme yarışı yapan çocukların kimileri de çuvalda yürüme yarışına katıldı. Etkinlikle oruçlarını açan çocuklara şerbet ve pamuk şeker ikramı da yapıldı.

"Maksadımızın birincisi inanç değerlerimizin yeni nesillerimize de taşınması"

Çocukların erken yaşlardan itibaren oruç kültürüyle yetişmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, "Bugün geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz çocuk iftarında beraberiz. Çocuklarımızın neşesi, heyecanı gözüküyor. Öğlen ezanıyla beraber oruçlarını açtılar. Burada maksadımızın birincisi inanç değerlerimizin yeni nesillerimize de taşınması ve onların bu şekilde temel değerlerimizle beraber yetişmesini temin etmek. Diğer önemli bir getirisi bu tür çalışmalarımızın birlikte hareket etme toplumsal barışa hizmet etme toplumun anne baba büyükler ve çocuklar olarak yan yana gelmesiyle ortaya çıkacak olan olumlu sinerjiyi bu yaştan itibaren çocuklarımıza aşılamak İnşallah akşam da büyüklerle beraber mahalle iftarlarımız başlamış oluyor" dedi.

"Bu yılda tekne orucu tutuyorum normal oruca dayanamıyorum"

Oruç tutmadan önce oruç tutmanın çok zor olduğunu düşündüğünü belirten Yunus Ege Özkurt, "7 yaşında tutmaya başlamıştım bu yılda tekne orucu tutuyorum. Normal oruca dayanamıyorum. Dayanamam diye düşünmüştüm ama dayandım" diye konuştu.

"İnşallah büyüyünce akşama kadar tutarız"

Akşam ezanına kadar oruç tutmak istediğini ancak zorlandığını ifade eden Mahmut Şafak, "Bugün tekne orucu tuttum ezan okundu şimdi yemeğimizi yedik. Çok mutlu oldum oruç tuttuğum için biraz zorlandım. Ama yine de çok güzel inşallah büyüyünce akşama kadar tutarız" şeklinde konuştu.

Etkinlik, bütün çocukların ellerinde Türk bayraklarıyla çekildiği hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Arnavutköy’de tekne orucu tutan minikler iftar yaptı

Arnavutköy’de tekne orucu tutan minikler iftar yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim