• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 14 °C

Arınç, Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulundu

Arınç, Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulundu
Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Bülent Arınç, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Bülent Arınç, " Ey Kılıçdaroğlu hani iktidara koşuyorsun ya, biz çok fazla göremiyoruz ama bir hedef koy kendine. De ki, bu mahalli seçimlerde ben, yüzde 30'un üzerine çıkmazsam, siyaseti bırakacağım" dedi.
Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Bülent Arınç AK Parti Derince Belediye Başkan Adayı Ali Haydar Bulut'un aday tanıtım toplantısına katıldı.

AK PARTİ'NİN OYLARI ULUSLARARASI ALANDA ÇALIŞMA KONUSU OLDU

Programda konuşan Bülent Arınç, "11 yıldan beri tek başımıza iktidarız. Hamdolsun bu hizmetlerimiz devam ediyor. Türkiye'ye baktığımızda ne görüyorsak, Kocaeli'de de onu görüyoruz. Şu günkü sistem içerisinde AK Parti'de başak yüzde 50 oy alacak bir parti mevcut değil. Bunun sırrı nedir diye kimileri kitap yazdı, kimileri doktora tezleri hazırladı. AK Parti'nin yüzde 50 oy oranını nasıl yakaladığı uluslararası bir alanda çalışma konusu oldu" dedi.

KARİKATÜRLÜ GÖNDERME

Recep Tayyip Erdoğan'ın başarısın daha önce gördüğü bir karikatürle anlatan Arınç,"Karikatürler de konu oldu. Biz yüzde 50 oy aldıktan sonra gazete de bir karikatür hatırlıyorum. Başbakanımız her zaman bildiğimiz gibi. Karşısında da süklüm püklüm iki insan var. Tayyip bey onlara soruyor karikatürde. "İçinizden hanginiz bana oy verdi?" Karikatür bu. Tayyip Bey'in karşısındaki iki kişi kim? Biri Bahçeli biri Kılıçdaroğlu. İki kişiden birini oyunu alıyorsanız. Altıdan üçünü, ondan beşini almışsınız demektir. Karikatür çok anlamlı. İki kişiden birisi oy verdiyse, Kılıçdaroğlu veya Bahçeli'den birisinin de vermesi gerekir" şeklinde konuştu.

YÜZDE 20 HEDEFİNİ KOYMAYAN BİR BAŞKAN OLUR MU?

Muhalefete yüklenen Bülent Arınç sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz Türkiye'nin partisiyiz. Sadece Derice'de bu kadar güçlü değiliz. En doğudan en batıya, en kuzeyden en güneye, Anadolu'nun her yerinde bugün AK Parti var. Siz güçlüsünüz, biz Türkiye'de güçlüyüz. Bizi ayakta tutan bir güç var. O ne biliyor musunuz? Fedakarlık, feragat ve kendi nefsimizden ziyade kardeşimizi tercih etmek. AK Parti'deki fedakarlığı, sadakati, millet sevgisini; görüyor, beğeniyor, arkanızı sıvazlıyor ve size yüzde 50'yi bile az görüyor. Bizi yüzde 51'den 50'ye düştüğümüz zaman başarısız kabul eden siyaset zihniyeti var. Benim başbakanı her seçime girdiğinde şunu söylüyor: "Eğer benim partim ikinci olursa, ben siyaseti terk ederim" Siz buna karşı geliyorsunuz. Bizi karıştırma diyorsunuz. Si bırakın ikinci parti olmayı, yüzde 10'u aşıpta meclise kapak atmaktan başka düşündüğünüz bir şey yok. Ben size bir hedef söylüyorum. Ey MHP bu kadar güçlendiğini söylüyorsun, seçimleri alacağını söylüyorsun. Bak ben sana çok açık bir şey söyleyeceğim; Sen çok iyi bilirsin. Şu mahalli seçimlerde ben yüzde 20'nin altında oy alırsam siyaseti terk edeceğim. 

Yüzde 20 hedefini koyamayan bir genel başkan olur mu? CHP için hedefim yüzde 30'dur. Ey Kılıçdaroğlu hani iktidara koşuyorsun ya, biz çok fazla göremiyoruz ama bir hedef koy kendine. De ki, bu mahalli seçimlerde ben, yüzde 30'un üzerine çıkmazsam, siyaseti bırakacağım. Vallahi ikisinden de bu hedefe 'Evet' diyen birisi çıkmadı"

"Kadın milletvekillerimize ne hakaretler yapıldı" diyen Arınç sözlerini şöyle sonlandırdı.

" Kadın milletvekillerimize 'Dışarı, dışarı' diyenlerden provakatör diyenlere kadar and içmesi yaptırılmadı. Adeta linç edildi. Türkiye bu ayıptan da kurtuldu. 31 Ekim tarihinde 5 tane kadın milletvekilimiz başlarındaki örtüyle parlamentoya geldiler. 99'da 'Dışarı, dışarı' diye bağıranların hepsi dışarıda kalmıştı"

Toplantıya Bülent Arınç'ın yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski bakanı Nihat Ergün, parti il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim