• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Arınç adı gibi emin

Arınç adı gibi emin
03.02.2014 - 17:09 | Son Güncelleme: 03.02.2014-17:10 Milliyet.com.tr » Siyaset » HaberArınç adı gibi eminBaşbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Eğer biz de yanlışlar yaparsak, millete hizmetten geri kalırsak, verdiğimiz sözleri yerine getirmezsek millet bizd

Arınç, İzmir Manisalılar Derneği'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, çalışmayı, hizmet üretmeyi esas bildiklerini söyledi.

 AK Parti'nin son oy oranının yüzde 50 olduğunu vurgulayan Arınç, "Millet veriyor. Milletin sırtına silah dayanmıyor ki, gönlünden geçtiği için, sevdiği için veriyor, beğendiği için veriyor. Bundan sonra verir mi, bize göre verecek. Yeter ki biz doğru yapalım. Yanlış yaparsak bizi eksiltir. Halkın takdiri her zaman doğru olmuştur" diye konuştu.

 

 1999'daki seçimde yüzde 22 ile birinci olduğunu, MHP'nin 18.5, Anavatan Partisi'nin de yüzde 15.5 oy aldığını kaydederek, şunları ifade etti:

 "Üçü beraber koalisyon kurdu. Bu üç parti 3.5 sene birlikteydi koalisyonda. 3 Kasım 2002 seçimleri geldiğinde ne oldu, millet DSP'ye verdiği yüzde 22'nin yüzde 21'ini geri aldı, DSP yüzde 1.5 oy alabildi. MHP 8.5'e düştü. Anavatan 15.5'ten 5.5'i zor bulabildi. Partimiz kurulalı daha 15 ay olmuştu, millet tek başımıza bizi iktidar yaptı. Milletin takdiri her şeyin üstündedir. Madem ki egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, madem ki sandık ve seçimle demokrasi milletin oyuna gitmektir... Bakın eğer biz de yanlışlar yaparsak, millete hizmetten geri kalırsak, verdiğimiz sözleri yerine getirmezsek millet bizden yüzde 50'yi alır, yüzde 10'u bile çok görür. Ama çalışmalarımız 11 senedir nasıl devam ettiyse, hizmet üretiyor, halkı memnun ediyorsak 50'nin 60'a çıkacağını da adım gibi biliyorum. Biz bu yolda hizmete devam edeceğiz."

 Vatandaşa, 11 yıldır "bu hükümetin hangi icraatlarından daha çok memnunsun?" diye sorulduğunda iki şeyin at başı gittiğini dile getiren Arınç, yüz vatandaşın bazen 67'si, bazen 70'e yakınının "Allah razı olsun, şu hastaneler ne güzel oldu, şoför de, başbakan da, başbakan yardımcısı da istediği hastaneye gidebiliyor, tertemiz, en güzel tedavi var, hemen ameliyat olabiliyor, hemen tomografileri çekilebiliyor, güleryüz var, hasta memnuniyeti var, Allah sizden razı olsun, hastanelerden çok memnunuz" dediğini aktardı.

 Arınç, ikinci olarak da hemen hemen aynı oranda ulaşımdan memnuniyet duyulduğunu belirterek, "(Yollardan, havayollarından, trenlerden çok mennunuz) diyorlar. Madem ki sağlık ve ulaşım hizmetleri, arkadan eğitim hizmetleri, arkadan hükümetimizin bütün icraatleri milletimizin memnunyeti alıyor, bu da bize gurur veriyor. Ulaşımda bize çağ atlatan, en güzel başarıları, hizmetleri temin eden sayın Bakanımız, kabinemizin yüz akı Binali Yıldırım'dır. Allah razı olsun" diye konuştu.

 Ulaşımın çok önemli olduğuna işaret eden Bülent Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "(Dağ ne kadar yüksek olsa yol üzerinden aşar) diyor Yunus Emre. Yolları aştık. Genel seçimlerde, 2007 seçimleriydi genel merkez bana dedi ki Van'a gideceksin, mitinge katılacaksın. Ben de Manisa'dayım. Aklıma beş, on sene öncesi geldi. Sabah çıktığım İzmir'den akşam Van'a varmıştım. 'Nasıl gideceğim' dedim. Bazı şeylerden, hani deryanın içindeki balığın bile haberiz olmazmış, ben bile işin cahili kalmışım. Arkadaşlarım dedi ki, 'ne merak ediyorsun, her sabah Van'a non stop iki uçak var. Bir saat 50 dakika gidersin, akşam da dönersin'. Sabah 8.30 gibi besmeleyi çektik, 10.30'da oradaydık. İşimizi bitirdik, akşam döndük. Bu büyük bir nimet. Bu nimetleri kimse inkar etmesin. Bugün İzmir ayaklı Diyarbakır'a da gideriz, Trabzon'a, Muş'a da gideriz. Türkiye'nin, Balkanların, Avrupa'nın dört yanına İzmir'den gideriz ki bu havaalanını Sayın Bakanımız ve Başbakanımız birlikte açmışlardı."

 -"Cumhuriyet kutlaması böyle olur"

 İzmir'e yapılan hizmetleri Binali Yıldırım'ın anlatacağını kaydeden Arınç, Manisa'ya yapılan hizmetleri anlattı. Arınç, tek şeritli Akhisar yolunu 2 senede 4 şeritli yürünür hale getirdiklerini, İzmir yolunu ve çevre yollarını yaptıklarını ifade ederek, ilçelerin de yollarını yaptıklarını söyledi.

 Arınç, İzmir ve Manisa için şimdi "müthiş proje" bulunduğunu, İzmir-İstanbul Otoyol Projesi'nin rüya gibi olduğunu, İzmir'den İstanbul'a 3.5 saatte gidileceğini aktardı. Toprağın üstünü işlemekle bitirdiklerini, Marmaray'la denizin altına geçtiklerini ifade eden Arınç, "29 Ekim'de cumhuriyet kutlaması böyle olur. Büyük Atatürk'ün cumhuriyeti kurduktan sonra en yüksek projelerinden birini deniz altından iki kıtayı birleştirerek yaptık" dedi.

 Arınç, geçmişte zor partilerde siyaset yaptığını, hep muhalefette olduklarını anımsatarak, şöyle konuştu:

 "Hiçbir imkanımız yoktu. Sadece söylüyorduk 'şunlar yapılsın' ama dinleyecek iktidar yoktu. 'Para yok' diyorlardı. Şimdi nasıl para var. IMF'den bir kuruş almadan bu kadar yatırımı yapıyoruz. Türkiye'nin her yerine havayoluyla ulaşabiliyorsunuz. Karayolları mükemmel oldu. Hiçbir eksiğimiz yok. Şimdi yüksek hızlı tren yapıyoruz. Manisa'nın mavi trenine gündüz 12'de binersiniz, ertesi gün 13'te Ankara'ya inersiniz. Şimdi yüksek hızlı trene bineceğiz. Zaten Konyalılar, Eskişehirliler biniyor. Ankara - Konya git gel 6 saat derlerdi. Şimdi 2.5 saat oldu. Rahat, hızlı, güvenli tren. Hep bu adamın yaptıklarıdır. Bu adamı çok sevin. Artık isteyen 'ben şuraya gideceğim' dediği zaman ister uçakla, ister trenle, istersen otobandan git, tercih senin. Demokrasi böyle bir şey. 3 bardak var, meclis başkanlığımda bana söylediler, birisine içki konur, birisine su, birisine de meyve suyu koyarlar. Tercih senin, hangisini içersen iç. Biz daha çok suyu tercih ediyorduk ama başka şeyi tercih edenlere de bir şey demedik, demeye de hakkımız yok. İnsanların özel yaşamlarına, tercihlerine saygısızlık yapmayız, başkasının da bize yapmamasını isteriz. Bizim tercihimiz bu. "

 - "Suyunu içtiği gibi, onlar da Gördesliler gibi, Manisalılar gibi bu iyiliği unutmasınlar"

 Arınç, İzmir'in hizmete ihtiyacı olduğunu belirterek, "Büyük bir kasaba görüntüsünden kurtarılmalı. İzmirliler hizmetin daha çoğuna layık. Partizanlık, ideolojik bağnazlık olmamalı. Nasıl hükümette hizmeti herkes için eşit ve adaletli olarak düşünmüşsek, herkes aynı, eşit hizmeti alabiliyor diyebiliyorsak İzmirimizde de ideolojik bağnazlık olmamalı. Bir tek örneğini vereyim. Gördes Barajı 50 önce düşünülmüş. Ama gerçekleştirilememiş. Biz geldik ortada bir şey yok. Gördes Barajını bitirirsek İzmir'in içme suyunun tüm ihtiyacını karşılayacak, geriye kalan yarısı da tarımsal sulamada kullanılacak. 180 bin dönüm araziyi sulayacağız. 232 trilyona mal oldu, son kuruşuna kadar biz verdik. Şimdi İzmirli suyunu bizim Gördes Barajı'ndan içiyor. İnşallah suyunu içtiği gibi, onlar da Gördesliler gibi Manisalılar gibi bu iyiliği unutmasınlar. Çünkü İzmirli arsenikli suyu değil, tatlı, şerbet gibi suyu içmeli. Su gibi aziz olmalı."

 Seçimlere geceler çıkarıldığında 20-25 gün kaldığını ifade eden Arınç, "Bu süreçte çok çalışalım ki İzmir yıllar sonra elinde tuttuğu imkanı inşallah en güzel şekilde değerlendirsin. Yıldırım'ın adaylığının İzmir için hayırlı, nimet olduğunu düşünüyorum. Hizmet gelecekse Binali Bey'le gelecek" dedi.

 Arınç, konuşmasını ayakta dinleyen bir kadından kendi koltuğuna oturmasını istedi. Koltuğa oturan kadınla Manisa'nın hangi ilçesinden olduğu yönünde kısa süreli sohbet etti.

 -Yıldırım'ın konuşması

 AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım da Manisa ve İzmir'in birbirine çok yakın olduğunu belirterek, bu yakınlığı dayanışmaya, birlikteliğe dönüştürme vakti geldiğini söyledi.

 Sabuncubeli'ni kabus olmaktan kurtardıklarını aktaran Yıldırım, "İki tüneli yaptığımızda Manisa-İzmir komşu kapısı gibi. 10 dakikada İzmir'desiniz. Manisa'ya yatırım çok arttı. İzmir'den Manisa'ya her gün 10 bin hemşehrimiz gidip geliyor" diye konuştu.

 Yıldırım, "İzmir'e Binali Yıldırım gerek" sloganı atanlara, "Bize de İzmir, İzmirli gerek" diye cevap verdi.

 İzmir'e hizmet yapanların başları üzerinde yeri olduğunu bildiren Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

 "Ama hiç kimse bana son 10 senede İzmir'e şunları, bunları yaptık, İzmir'i uçurduk gibi uçuk kaçık laflar etmesin. İzmirli neyin yapıldığını, neyin yapılmadığını çok iyi biliyor. Bir aydır İzmir'in sokaklarındayız, ilçelerini karış karış gezdik. Hemşehrilerimizi dinledik. Gördüğümüz manzara vahim. Ama 30 Mart İzmir'de güneşin bir başka doğduğu gün olacak. İzmir kaplumbağa hızıyla yitirdiği yılları yıldırım hızıyla yeniden kazanacak."

 Platforma "Manisa sevdalısı büyük usta derneğimize hoşgeldiniz", dernek binasına da "Hasreti, özlemi ortadan kaldıran yolların mimarı Binali Yıldırım hoşgeldiniz" pankartlarının asıldığı görüldü.

 Arınç ve Yıldırım'ın konuşması öncesi beyaz güvercin salındı. Konuşmaların sonunda Arınç ve Yıldırım'a plaket verildi.

 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim