• BIST 8718.11
  • Altın 2244.297
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.1686
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Arda Turan İspanyol basını manşetlerinde

Arda Turan İspanyol basını manşetlerinde
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid'in Juventus karşısında Arda Turan'ın attığı gol ile 1-0 galip gelmesi milli futbolcumuzu manşetlere taşıdı.

İspanya'da ilk kez iki önemli spor gazetesi kapaktan Arda'nın tam sayfa fotoğrafına yer vererek bir ilki gerçekleştirmiş oldu. Aynı gün Real Madrid'in de maçı olmasına rağmen gazeteler Cristiano Ronaldo, Benzama, James ve Bale yerine Arda'yı tercih ederek manşet yaptılar. Ülkenin fikir ve siyasi gazeteleri ise Arda Turan'a geniş şekilde yer ayırarak Türk oyuncunun Atletico de Madrid için altın madenine dönüştüğünü yazdılar.

Marca gazetesi, "Arda yakıyor" başlığını atarak bu oyuncunun Avrupa'nın dev takımlarının korkulu rüyası olmaya başladığını yazdı. Gazete, Real Madrid ve Juventus'a attığı goller ile takımına hayat veren milli futbolcumuz için "Arda devleri öldürmeyi sever" yakıştırması yaptı.

El Mundo deportivo gazetesi, "Calderon Stadı'nın Fatihi Arda" başlığını kullandı. Arda'nın Atletico de Madrid'in Şampiyonlar Ligi'nde final niteliğinde olan maçın kahramanı olduğuna değinen gazete Türk oyuncunun takımının efsaneleri arasında girmeye başladığını iddia etti.

As gazetesi, "Arda'nın klası Juventus savaşını kazanmaya yetti" başlığını attı. Diğerleri koşarken bir şeyler yapmaya çalışırken Arda Turan detayları ile sahneye çıktı yorumunda bulunan gazete, Türk oyuncunun Avrupa'nın en "Cool" futbolcusu olma yolunda ilerlemeye başladığına dikkat çekti.

Sport gazetesi ise, "Arda ve Simone maçı iyi okuyan efektif iki kişi" başlığını kullandı. Gazete, Juventus defansının kilidini açmayı başaran Türk futbolcunun Atletico de Madrid'in hayatı maçlarında ortaya çıkarak takımını ipten almaya başladığını belirtti.

El Mundo gazetesi, "Saf altın Arda" başlığında bu çocuğun Türk lokumu gibi lezzetli olmaya başladığını ifade etti. Arda'nın sahada ne yapacağını bilen ender futbolcuların başında geldiğine de işaret eden gazete, bu Türkün sahada attığı her adımın değerli olmaya başladığını kaydetti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim