• BIST 9891.05
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Araç Devlet Hastanesi’ne Diyaliz Ünitesi Ruhsatı Verildi

Araç Devlet Hastanesi’ne Diyaliz Ünitesi Ruhsatı Verildi
Araç'ta yapımı devam eden 20 yataklı yeni devlet hastanesi inşaat çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlandı.

Araç'ta yapımı devam eden 20 yataklı yeni devlet hastanesi inşaat çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlandı. Diyaliz ünitesinin de olacağı yeni devlet hastanesinin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Araç Belediye Başkanı Mustafa Ayanoğlu, Araç halkına kaliteli bir yaşan standardı sunmak için gayret gösterdiklerini söyledi.

Araç'ta vatandaşlara sağlık hizmetinin daha kaliteli sunumuna imkan sağlayacak olan 20 yatak kapasiteli, bünyesinden diyaliz merkezinin de bulunacağı hastane inşaatı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Hastane tamamlandığında vatandaşların çevre illere gitmesine gerek kalmayacak. Halen inşaatı devam eden Araç Devlet Hastanesi ve diyaliz merkezi hakkında açıklamalarda bulunan Araç Belediye Başkanı Mustafa Ayanoğlu, özellikle diyaliz hastaları açısından oldukça önem arz eden inşaat çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğünü açıkladı.

Araç'ta vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak, yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla girişimlerin ve çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Ayanoğlu, sağlık konusunun elzem arz eden konuların başında geldiğini söyledi. İlçede hayatını makinelere bağımlı, diyaliz makinelerine bağlı olarak yaşamak zorunda kalan vatandaşların olduğunu ifade eden Ayanoğlu, "Vatandaşlarımızın sorunlarını minimum hale getirmek bizim için son derece önemli bir konu. Sağlık Müdürlüğünden aldığımız bilgilere göre hali hazırda yapımı devam eden Araç Devlet Hastanesi bünyesinde vatandaşlarımıza hizmet verecek diyaliz ünitesi çalışmalarının alt yapı ve ruhsatlandırma işlemleri tamamlanmıştır. İlçemizde yaklaşık 25 diyaliz hastası vatandaşımız bulunuyor. Bu vatandaşlarımızın zorluk çekmeden, ulaşım şartlarından etkilenmeden yaşamlarını devam ettirebilmeleri için Araç Devlet Hastanesi bünyesinde 4+1 diyaliz ünitesi oluşturulacak. Bu ünitelerden 4 adedi normal diyaliz hastaları için, 1 adedi ise bulaşıcı hastalığı olan hastalar için kullanılacak. 1 uzman doktor, 1 uzman hemşire ve diyaliz konusunda uzman yardımcı personel ile vardiyalı olarak 24 saat kesintisiz hizmet vereceği bilgisi Sağlık Müdürlüğü tarafından söylendi. Yakın bir zaman içerisinde hizmete girecek olan yeni Araç Devlet Hastanesi binasının ve diyaliz ünitesinin oluşturulmasında gayret gösteren, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim