• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Araban’da 23 Nisan Coşkusu

Araban’da 23 Nisan Coşkusu
Gaziantep'in Araban ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerle kutlandı.

Gaziantep'in Araban ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerle kutlandı.

Hükumet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı'nda İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Ertuğrul'un çelenk koymasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Recep Tayyip Erdoğan Parkı'nda ilçe merkezindeki tüm ilk ve ortaokulların katılımıyla devam etti.

Araban ilçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Ertuğrul, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Ertuğrul konuşmasında,'Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 gününün, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilişini, Millet Meclisi'nin açılışının 96. yılını kutluyoruz. 23 Nisan 1920 günü, Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanarak, Türk milletinin ufku açılmıştır. Atatürk, ilk meclisin açılışı 23 Nisan 1920 günü ulusumuza çocuk bayramı olarak armağan etmiş, bu yönüyle de dünya ölçeğinde eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir. Türk milleti, dün olduğu gibi, bugünde Atatürk ilke ve devrimlerinden ayrılmayacak, Cumhuriyetin temel niteliklerini en iyi şekilde koruyup, muhafaza edecektir. Millet olarak amacımız, akıl ve bilimin ışığında ilerleyerek, çağdaş bir toplum olarak sonsuza kadar var olabilmektir. Cumhuriyetimizin en öneli kuruluş felsefesi olan "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramış bir millet olarak, gelecek nesillerimize daha modern bir Türkiye bırakacağımızdan hiç şüphem yoktur. Başta çocuklarımız olmak üzere milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor sizleri saygı ile selamlıyorum" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Parkı içerisinde devam eden programda, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, yarışmalar, gösteriler, skeç, oratoryo, dans, koro ve folklor gösterisi yapıldı. Araban Kaymakam Vekili Batuhan Bingöl, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Araban İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Ertuğrul, AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kesney, okul müdürlerinin öğrenciler ile birlikte davul zurna eşliğinde doyasıya oyunlar oynayarak çocukları sevindirdiler.

Törene Araban Kaymakam Vekili Batuhan Bingöl, Araban Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Taşkın Kılıç, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Araban İlçe Emniyet Amiri Özgür Moz, Araban İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Ertuğrul, AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğrenci ve veliler katıldı.

Araban’da 23 Nisan Coşkusu

Araban’da 23 Nisan Coşkusu

Araban’da 23 Nisan Coşkusu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim