• BIST 9887.33
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

AR-GE Reform Paketi Tanıtım Toplantısı Yapıldı

AR-GE Reform Paketi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Adana'da, Ar-Ge Reform Paketi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Adana'da, Ar-Ge Reform Paketi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil başkanlığında yapılan toplantıda konuşan Kamu- Üniversite- Sanayi İşbirliği (KÜSİ) İl Temsilcisi Prof. Dr. Selahattin Serin, ülkemizin geleceğinde Ar-Ge, tasarım ve yenilikçi üretimin önemine dikkat çekti. Serin, "Ülkemizin geleceği, insana ve insanla varolan bilim ve teknolojiye yatırım yapan, bunların ticarileşmesine ortam hazırlayan, bilgi tabanlı bir ekonomi üzerine inşa edilecektir. Kalkınma stratejimizin özünü; daha donanımlı, daha yenilikçi ve girişimci, bilgi üreten ve bunu yüksek katma değere dönüştüren insanımız ve işletmelerimiz oluşturacaktır. Önümüzdeki dönemde; imalat sanayinde yenilikçi ve yüksek teknolojili sektörlere dayalı dönüşümü gerçekleştirmek, girişimcilik kapasitemizi güçlendirmek ve nitelikli istihdam altyapımızı oluşturmak önceliğimiz olacaktır" dedi.

Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil ise kamuya yönelik bu toplantıdan sonra 5 Nisan 2016 tarihinde Adana Sanayi Odası'nda, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat Ar'ın katılımıyla da AR-GE faaliyetlerine yapılacak bakanlık desteklerinin anlatılacağı toplantıya katılımcıları davet etti.

Yeşil, 22 Nisan 2016 tarihinde Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde Sanayicilere yönelik, 5 Mayıs 2016 tarihinde de üniversitede Ar-Ge Reform Paketinin öneminin anlatılacağı bir toplantının yapılacağını kaydetti.

Valilik salonundaki toplantıya, İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Remzi Özdoğan, Şube Müdür Vekili Ahmet Umut, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Temsilcisi Doç. Dr. Mustafa Güneş, Lütfi Sarıbulut, MÜSİAD Adana Şube Başkanı Suat Yahşi, Kültür ve Turizm İl Müdürü Sabri Tari, Valilik Dernekler İl Müdürü Recep Kurdoğlu, KOSGEB Müdür Vekili Aysun Dördü, TSE Temsilcisi Arif Karaboğa, Çukurova Kalkınma Ajansı Temsilcisi Ertan Zibel, Kredi Garanti Fonu Temsilcisi Suna Samancı, Valilik Yatırım İzleme Koordinasyon Kurulu Başkanlığı Temsilcisi Sedat Kasap, Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölge Temsilcisi Ayhan Uçak da katıldı.

AR-GE Reform Paketi Tanıtım Toplantısı Yapıldı

AR-GE Reform Paketi Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim