• BIST 9932.76
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

APEC Ve HÜ-dağ İşbirliğine Gitti

APEC Ve HÜ-dağ İşbirliğine Gitti
Akıllı Çelik Yapılar sektöründe dünyada ilk 5 firma arasında bulunan APEC Balıkesir ve çevre bölgesinde çözüm ortağı olarak HÜ-DAĞ İLE el sıkıştı.

Akıllı Çelik Yapılar sektöründe dünyada ilk 5 firma arasında bulunan APEC Balıkesir ve çevre bölgesinde çözüm ortağı olarak HÜ-DAĞ İLE el sıkıştı.

APEC ve HÜDAĞ ortaklık kurdu. APEC İş Geliştirme ve İcra Kurulu Üyesi Batur Gültekin " HÜ-DAĞ gibi geleceği gören akıllı, inovatif düşünen firmalarla çalışıyoruz. Dolayısıyla el ele, iyi bir güç birliği yapacağımızı inanıyoruz. İnşallah sırf bu bölgede kalmayacağız, yurt dışında da birlikte güzel projelere imza atacağız" dedi. HÜ-DAĞ Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi M.Baki Yarımdağ ise, "Şirketimiz zaman içerisinde gelişen çağı ve teknolojiyi yakalamayı felsefe edinmiştir. Şirketimizin felsefesi olan Geleceği Yakalamak, Geçmişten Kopmamak çerçevesinde firmamıza yön veriyoruz. Bu çözüm ortaklığımızın hem APEC'e hem şirketimize hemde bölgemize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

APEC İş Geliştirme ve İcra Kurulu Üyesi Batur Gültekin yaptığı açıklamada "APEC Çelik yapılar olarak iş hayatına 1959 yılında deterjan üretimiyle başlıyor. Şirketimiz eski sanayici bir aile. Farklı iş kollarında yapılan çeşitli faaliyetler var. Bir taraftan da şirket çelik yapılar üzerine Karamürsel ve Yalova Taşköprü'de 2 fabrikada imalat ve üretime başlıyor. Başlangıçta ağırlıklı olarak çelik evler, konutla, villalar, oteller, hastaneler iken şimdiki geldiği noktada Adapazarı'nda ve Almanya'da bir fabrikamız var. Üretim kapasitesi oldukça büyümüş bir teşkilata sahip, yaklaşık 300'e yakın mavi yakalı işçi kadrosu, 100'e yakın beyaz yakalı personeli ve yıllık 10 bin adet konteynır üretebilir bir tesis kapasitesi ve günlük olarak da bu tür çelik yapılarda 1 gecede yaklaşık 3 bin m2'yi kapatacak hacminde profil üretebilecek bir hale gelmiş durumda. Bizden 3 bin m2'lik bir yer istendiğinde 1 gecede yapabiliyoruz. Bu üretim kapasitemiz birde şirketin farklı bir yönü daha var. Şirket endüstriyel yapılarda fabrika ve benzeri binalarda Avrupa ikincisi olmuş durumda. 2015 yılı Kasım ayı gibi 55 metre tek açıklıkta bina yapabilir hale geldik" dedi.

İLERİYİ GÖREN FİRMALARLA ÇALIŞIYORUZ

Türkiye'de bayi yapılanmasına yeni başladıklarını ifade eden Gültekin, "Şimdiye kadar hiç bayi yapılanması üzerine çok konsantre olmamıştık. Son 6 ayda çok bayi talebi gelmeye başladı. HÜ-DAĞ ise onuncu bayiimiz olacak. Bu arada yurt içinde olduğu gibi yurt dışında Romanya'da, Cezayir'de,Almanya'da, Belçika'da da bayilerimiz var. Dolayısıyla Avrupa'ya hedeflemişken kendimizi HÜ-DAĞ gibi geleceği gören akıllı, inovatif düşünen firmalarla çalışıyoruz. İç piyasada da bayiler üzerinden yürümek istedik ve kararlar verdik" şeklinde konuştu.

GELECEĞİ YAKALAMAK, GEÇMİŞTEN KOPMAMAK

HÜ-DAĞ Yönetim Kurulu Üyesi M.Baki Yarımdağ ise, "Öncelikle APEC İcra Kurulu Üyesi Sayın Batur Gültekin'i Balıkesir'de ağırlamaktan şirketimiz adına büyük onur ve gurur duyuyoruz. Şirketimiz zaman içerisinde gelişen çağın ve teknolojiyi yakalamayı felsefe edinmiştir. Bu çerçevede APEC gibi dünya markası olma yolunda ilerleyen firmanın çözüm ortağı olmaktan mutluyuz. Birlikte büyük projelere imza atacağımıza inanıyoruz. Yıllar önce Balıkesir'de Tellioğlu Şirketler Gurubun Şamlı yolundaki depolarına Petek Kiriş sistemini ilk kez HÜ-DAĞ olarak biz gerçekleştirmeyi başardık. Yine Akçay Yenimahalle de, İnşaat Mühendisi Sayın Salih Keçicioğlu'nun Çelik Ev projesini de ilk kez biz hayata geçirmeyi başardık. Uzay Çatı sisteminin imalatını başardık. Demek istediğim şirketimizin felsefesi olan Geleceği Yakalamak, Geçmişten Kopmamak çerçevesinde firmamıza yön veriyoruz. APEC'in uyguladığı Alman Çeliği galvaniz sistem hem ülke ekonomisi için hemde dünya ekonomisi için çok önemlidir. Şöyle açıklamak gerekirse aynı metrekarede yapılacak bir depo düşünülürse tonaj bakımından hadde mamullerine göre yüzde 40 avantaj sağlamaktadır. Sonuç itibariyle hadde mamulleri ile APEC'in ürettiği yapıların ham maddesi yurt dışından ithal ediliyor. Bunun anlamı yüzde 40'lık fark ülkemizin döviz çıktısının yüzde 40 olarak düşmesi anlamına geliyor. Ayrıca bildiğiniz gibi ülkemiz deprem kuşağındadır, çelik yapılarla betonarme yapılar arasındaki farkları bir kaç örnekle belirtmek isterim. Örneğin bir depo yapıyorsunuz ve kolon yüksekliği 4 metre 30 cm x 40 cm beton kolonun ağırlı 1152 kg gelir. Galvaniz çelik sistemde bu kolonu 128 kg ile çözebiliyoruz, yani zemine binen yük çok azalıyor bu oturduğumuz evler içinde geçerlidir. Çelik yapılarla betonarme yapıların belli bir ömrü var. Ortalama 80 sene diyelim betonarme bir yapının geri dönüşümü yüzde 5'dir, çelik yapının geri dönüşümü yüzde 35 dir, bu da ülke ekonomisine geri dönüşüm olarak çelik yapıların ne kadar faydalı olduğunun göstergesidir. Ben bu çözüm ortaklığımızın hem APEC'e, hem şirketimize, hem bölgemize hemde ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

APEC Ve HÜ-dağ İşbirliğine Gitti

APEC Ve HÜ-dağ İşbirliğine Gitti

APEC Ve HÜ-dağ İşbirliğine Gitti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim