• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Antalya’ya Kent Müzesi

Antalya’ya Kent Müzesi
ANTALYA (İHA) – Antalya, Kent Müzesi'ne kavuşuyor. Karaalioğlu Parkı, Atatürk Spor Salonu, Atatürk Stadyumu ve Büyükşehir Belediyesi hizmet alanına...

ANTALYA (İHA) – Antalya, Kent Müzesi'ne kavuşuyor. Karaalioğlu Parkı, Atatürk Spor Salonu, Atatürk Stadyumu ve Büyükşehir Belediyesi hizmet alanına yapılacak olan Kent Müzesi, kentlilik, tarih bilincinin geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına katkıda bulunarak eğitim, iletişim, araştırma ve kültür merkezi olarak hizmet verecek. Antalyalılarla birlikte geleceğin Antalya'sını inşa eden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarla bir araya gelecek.

KENT MÜZESİ GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kent Konseyi'nin ortak çalışmaları ile hazırlanan Kent Müzesi Projesi, 19 Şubat Cuma günü Antalyalılara ilk kez tanıtılacak. Proje, Büyükşehir Başkanlık Binası, Kapalı Spor Salonu ve Atatürk Stadyumu alanıyla bir açık kent müzesi projesi olarak ortaya konulacak. Mevcut belediye binasının bulunduğu alandaki barakalar temizlenerek, Antalya merkezinde daha büyük bir park, yeşil alan ve yeni bir cazibe merkezi meydana getirilecek.

KARAALİOĞLU PARKI GENİŞLİYOR

Atatürk Stadyumu da proje çerçevesinde bir bütün olarak değerlendirilecek. Eski stadyumun kapalı tribün bölümü yıkılarak alan Karaalioğlu Parkı ile birleştirilecek ve halka açık bir park olarak düzenlenecek. Stadyumun yıkıldığı alanda, konser gibi etkinlikler için maraton tribünü korunacağı bir proje gerçekleştirilecek. Maraton tribünü alanında yeni bir imalat yapılmazken, depreme yönelik güçlendirme çalışmaları yapılacak.

DOĞAL VE KÜLTÜREL DEĞERLER SAPTANACAK

Kent Müzesi hayata geçtiğinde, Antalya'nın doğal ve kültürel değerlerinin yanı sıra tarihini yansıtan öncelikli malzemeler saptanacak. Toplanıp, kataloglanarak onarılan eserler, uygun koşullarda korunma altına alınarak sergilenecek. Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili yayınlar yapılarak kurslar, yarışmalar, toplantılar ve kültür geziler düzenlenecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim