• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Antalya’nın Yarım Asırlık “Atatürk Stadı” Yıkılıyor

Antalya’nın Yarım Asırlık “Atatürk Stadı” Yıkılıyor
Antalya'nın ilk ve en eski stadı Antalya Atatürk Stadı'nın yıkımı için ilk kazma bugün vuruldu.

Antalya'nın ilk ve en eski stadı Antalya Atatürk Stadı'nın yıkımı için ilk kazma bugün vuruldu. Stadın yerine AVM yapılacağı söylemlerini de sert bir dille eleştiren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Duyun ey iftira fabrikatörleri, buraya AVMm değil, kent müzesi yapacağım" dedi.

52 yıllık ve 12 bin 453 koltuk kapasiteli ve 2010 yılından bu yana resmi maçlara kapalı olan stat için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bir yıkım töreni düzenledi. Antalyaspor Kulüp Başkanı Gültekin Gencer, eski hakemler, Antalyaspor taraftarları ve çok sayıda Antalyalı stat içerisinde bir araya gelerek yıkıma şahitlik yaptı.

AKDENİZ AKŞAMLARI'NI SÖYLEDİ, ÜÇLÜ ÇEKTİRDİ

Antalyaspor-Çaykur Rizespor karşılaşması öncesinde stat içerisinde slogan atan Antalyaspor taraftarları aralarına Başkan Türel'i de alarak sloganlarına eşlik ettirdi. Başkan Türel daha sonra Antalyaspor Amigosu "Miloş" lakaplı Recep Güler'le kürsüye çıkarak birlikte Akdeniz Akşamları parçasını söyledi. Başkan Türel ve Miloş, daha sonra taraftarlara Çaykur Rizespor karşılaşması öncesinde şans getirmesi adına üçlü çektirdi.

Türkiye'yi engellemeye çalışanlara projelerle cevap verdiklerini belirten Türel, bu stadın hayatında önemli bir yerinin olduğunu söyledi. Çocukluğunda bu statta sık sık maç yaptığını belirten Türel, Antalyaspor yönetimlerinde yer almaktan da mutlu olduğunu belirterek "Bu stadın her taşında bizim neslin izleri vardır. Antalya kent müzesi projesi için bu stada kazma vurmak benim için aslında çok zor bir görev" dedi.

Antalyaspor'un tarihinin geleceğe büyük bir miras olarak devredileceğini belirten Türel, tarihini kaybeden bir şehrin geleceğini de kaybedeceğinden söz etti.

"DUYUN EY İFTİRA FABRİKATÖRLERİ"

Başkan Türel, önceki dönem CHP'li yönetimin stat ile ilgili projesini rafa kaldırdığını ve Antalya'nın 5 yıl kent müzesinden yoksun edildiğini söyledi. Önceki dönemin belediye yönetiminin Antalya'nın 5 yılını çaldığını da ifade eden Türel, kendisine yıkılacak stat yerine AVM yapılacağı söylemlerini de sert bir dille eleştirerek şöyle konuştu:

"Muhteşem projeyi engelleyerek Antalya'nın turizmin ve esnafın 5 senesini çaldılar. Biz bu projeyi tekrar gündeme getirdiğimizde bu alana "Menderes Türel AVM yapacak" iftirasını attılar. Bizim Antalya sevdamızı bilmeyen anlamayan ve buna hayallerini yetmeyenlere Allah'tan korkmazlara bun hatırlatmak isterim. Biz eski Valilik binasını yıkıp, Cumhuriyet Meydanı'nı büyüktük. Eski sağlık lisesini yıkıp Yavuz Özcan Parkı'nı yaptık. Başka yerlerde eski statların yerine ticari merkez yapılıyor. Ama biz burada bugün halka açık park yapacağız. Avm yapmıyoruz. Duyun bunu ey iftira fabrikatörleri. Durmuş saat bile günde iki defa doğruyu gösterir. Zaman doğrunun ilacıdır. İftiracıların ise yatsıyı beklemeyen mumu olur. Bize hep iftira attılar. Yalanları ortaya çıkınca kaçacak delik aradılar. Delik bulamayınca da iyot gibi açıkta kaldılar" dedi.

Türel, iftiracıların sayesinde Antalya'ya hizmet etmek için daha da hırslandığını belirterek "İftira atanlar konuşacak biz eser kazandıracağız" diye konuştu.

Başkan Türel daha sonra yıkım kepçesinin operatör koltuğuna oturarak stadın tribün duvarını yıkarak yıkımı başlattı.

Antalya’nın Yarım Asırlık “Atatürk Stadı” Yıkılıyor

Antalya’nın Yarım Asırlık “Atatürk Stadı” Yıkılıyor

Antalya’nın Yarım Asırlık “Atatürk Stadı” Yıkılıyor

Antalya’nın Yarım Asırlık “Atatürk Stadı” Yıkılıyor

Antalya’nın Yarım Asırlık “Atatürk Stadı” Yıkılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim