• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Antalya’daki demokrasi nöbetine sanatçılardan destek

Antalya’daki demokrasi nöbetine sanatçılardan destek
15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla "demokrasi nöbeti" tutan Antalyalılar 11'inci günde de meydanları...

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla "demokrasi nöbeti" tutan Antalyalılar 11'inci günde de meydanları boş bırakmadı.

Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran binlerce kişi ellerinde bayrakları ve dövizleriyle darbe girişimini protesto etti. Meydana gelen Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AK Partili Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ve iki partinin il başkanları yan yana birlik beraberlik mesajı verdi.

SANATÇILARDAN DESTEK

Sahneye çıkan Kral FM sunucusu "Gezegen Mehmet" darbe girişimine karşı ilk andan itibaren demokrasiye sahip çıkanları kutladı ve asker ile vatan hainini ayırt edebileceklerini söyledi. Daha sonra sahneye çıkan sanatçılar önce saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşı okudu. Bengü, İntizar, Kutsi, Berkay, Murat Dalkılıç, Davut Güloğlu, Alişan, Nihat Doğan, Ahmet Selçuk İlkan, Berkecan Zincidi, Berdan Mardini, Yeşim Salkım, Serkan Kaya, Ece Erken, Doğuş, Mustafa Yıldızdoğan, Mustafa Ceceli, Faik Öztürk, Saruhan Hünel darbe girişimine karşı tepkilerini gösterdi. Bengü "Bir başkadır benim memleketim" şarkısını seslendirirken, Mustafa Yıldızdoğan ise "Türkiyem" şarkısını sanatçılarla birlikte söyledi. Gecede ayrıca radyo programcısı "Afrikalı Ali', "Hopdedik Ayhan', Vatan Şaşmaz ve Ersin Düzen sunuculuk yaptı.

NÖBETE DEVAM

Adnan Menderes'i idam ettiklerinde milletin sokaklara çıkamadığını belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Bu ülkede bir Menderes gider bin Menderes gelir. Bunu herkes böyle bilsin. Menderes'i astılar, Özal'ı zehirlediler ama siz dediniz ki, "biz demokrasi nöbetçileri olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı yedirmedik, yedirmeyeceğiz'. Bu milletin birliğine, beraberliğine düşman olan FETÖ'cü teröristlere gereken dersi siz verdiniz" dedi.

Cumhurbaşkanının ikinci bir emrine kadar meydanlarda nöbete devam edeceklerini belirten Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "Sevgili milletim siz üzerinize düşeni yaptınız, şimdi sıra bizde, devlette. Bizin görevimiz devletin kılcal damarlarına kadar sızmış hainleri bulup, onları cezalandırmak. Toplumun her kademesine sızmış hainleri bulup cezalandırmak. Hainlerin tedavi var mı? Hainler ancak cezalandırılabilirler." diye konuştu. Meydan üzerinden alçak uçuş yapan polis helikopterini vatandaşlar selamlarken, meydandaki "demokrasi nöbeti" sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü.

Cihan

Antalya’daki demokrasi nöbetine sanatçılardan destek

Antalya’daki demokrasi nöbetine sanatçılardan destek

Antalya’daki demokrasi nöbetine sanatçılardan destek

Antalya’daki demokrasi nöbetine sanatçılardan destek

Antalya’daki demokrasi nöbetine sanatçılardan destek

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim