• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

Antalya’da Okul Birincilerine ’5 Yıldızlı’ Ödül

Antalya’da Okul Birincilerine ’5 Yıldızlı’ Ödül
Antalya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) ve Alanya Turistik İşletmeciler Birliği (ALTİD)...

Antalya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) ve Alanya Turistik İşletmeciler Birliği (ALTİD) işbirliğinde, il genelindeki 794 ortaokul ve lise dönem birincileri aileleriyle birlikte 3'er günlük 5 yıldızlı otelde tatil kazandı.

Proje kapsamında Muratpaşa ilçesindeki Hamza Taş İmam Hatip Orta Okulu'nda ödül töreni düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Hamdi Bolat, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Esat Göyük, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Tekve, Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy katıldı. Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Tekve, Antalya'nın Türkiye'nin en fazla göç alan il olduğunu, 50 ülke 80 farklı şehirden öğrencilerinin bulunduğunu aktardı.

Farklılıkları zenginleştirerek, başarıya odaklı bir misyon oluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Tekve, "Ve bu görevde bizim için en önemli değer öğrencilerimizdir. Onların huzuru, sağlığı ve başarısı için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün koyduğu muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmanın hızla değişen dünyamıza ayak uyduran ve vizyon kazandıran bireyler yetiştirmenin tek yolu eğitimdir. Bu uğurda çocuklarımızı ve gençlerimizi çok iyi yetiştirmeli, onlara bilim, teknoloji ve gerekli donanımlarla hayata hazırlamalıyız. Ve bu konuda devletimizin desteğinden ve yenilikçi duruşundan güç almaktayız. Biz biliyoruz ki bu beklenti ve hedeflerimizin başarıları alkışlanan, dinlenmiş ve takdir edilmiş zihinlerle gerçekleşecektir" dedi.

Geçen yıl ilk kez başlatılan, "Başarılı öğrenciye tatil iyi gelecek" projesi ve bunun yanında 2 bin 508 öğrenciye aylık 50 lira burs verildiğini kaydeden Tekve, "Ekstradan Büyükşehir Belediyesiyle yaptığımız 13 proje de devam ediyor. Başarılı çocuklarımızın yüzü güldürülüyor" ifadelerini kaydetti.

794 okul birincisi adına ödülünü alan Hamza Taş İmam Hatip Orta Okulu 8'inci sınıf dönem birincisi Ecenur Soybelli, heyecanlı ve çok mutlu olduğunu belirterek, düzenli ve programlı çalışması neticesinde başarının geldiğini söyledi.

Güzel bir hediye aldığını belirten Soybelli, tatilde bol bol havuza girip yüzeceğini kaydetti.

Ecenur'un ailesi Murat-Lale Soybelli ise, "Tüm öğretmenlerimize, yöneticilerimize, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türele de teşekkür ediyoruz. Kızımızla gurur duyuyoruz. Allah herkesin anne ve babasına böyle bir duyguyu nasip etsin. Kızımızın başarılarının devamını diliyoruz" dedi.

PROJE HAKKINDA

"Başarılı Öğrenciye Tatil İyi Gelecek Projesi", Antalya'nın 19 ilçesindeki tüm ortaokul ve lise öğrencilerini kapsıyor. Yarıyıl tatilinde Antalya'daki 446 ortaokul ve 176 lisenin birincileri, aileleri ile birlikte AKTOB ve ALTİD'e bağlı 5 yıldızlı otellerde 3 gün her şey dahil tatil yapacak. Projede okul birincileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokullarda 8, liselerde 12. sınıflardaki öğrencilerin yılsonu ağırlıklı ortalamaları hesaplanarak belirlenecek. Okul birincileri, başarılarında en büyük payı olan aileleri ile birlikte tatille ödüllendirilecek.

Antalya’da Okul Birincilerine ’5 Yıldızlı’ Ödül

Antalya’da Okul Birincilerine ’5 Yıldızlı’ Ödül

Antalya’da Okul Birincilerine ’5 Yıldızlı’ Ödül

Antalya’da Okul Birincilerine ’5 Yıldızlı’ Ödül

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim