• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Antalya Serbest Bölgesi Yıl Sonu Ödülleri Sahiplerini Buldu

Antalya Serbest Bölgesi Yıl Sonu Ödülleri Sahiplerini Buldu
Antalya Serbest Bölgesi geleneksel yıl sonu ödül töreninde dereceye giren firmalar ödüllerini aldı.

Antalya Serbest Bölgesi geleneksel yıl sonu ödül töreninde dereceye giren firmalar ödüllerini aldı.

Antalya Serbest Bölgesi'nin geleneksel olarak verdiği firma ödülleri sahiplerini buldu. Antalya'da bir otelde düzenlenen ödül törenine Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Serbest Bölge İşleticisi A.Ş. (ASBAŞ) Genel Müdürü Zeki Gürses ve firma yetkilileri katıldı.

Törende konuşan Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Serbest Bölgesi'nin Türkiye'nin ilk kurulan, aynı oranda başarısını ispat etmiş serbest bölgelerinden bir tanesi olduğunu söyledi. Antalya Serbest Bölgesi'nin özellikle yat yapımı alanında Türkiye'nin ihtisas serbest bölgesi haline geldiğinin altını çizen Türker, "Burada ciddi bir istihdamın olduğunu söylememiz lazım. Diğer alanlarda önemli katma değerin olduğunu ifade etmek gerekiyor. Kadın istihdamı alanında Antalya Serbest Bölgesi ciddi bir başarıyı yakalamış durumda. Serbest Bölge olarak geleceğe bakmak istiyoruz. Serbest bölgemizin işletim süresinin uzatılmasıyla ilgili bakanlık nezdinde yapılan çalışmalar var" diye konuştu.

"TİCARET HACMİNDE BİR ÖNCEKİ YILA GÖRE YÜZDE 7,8 GERİLEME OLACAK"

ASBAŞ Genel Müdürü Zeki Gürses ise, ülkelere göre serbest bölge modelleri ve tercih edilen vergisel teşvik sistemine göre farklılığın arz gösterebildiğini söyledi. "Serbest ticaret bölgeleri özel ekonomik bölgeleri ismi adı altında faaliyet gösterebilmektedir" diyen Gürses, "Türkiye'de 1985 yılında kabul edilen serbest bölgeler kanunundan sonra bugün 19 serbest bölge faaliyetlerine devam etmektedir.130 ülkede bin 500 ülkede yapılan ticaret hacmi dünya ticaretinin yüzde 25'ini oluşturmaktadır. Hiçbir açık alanımız kalmamıştır. Ticaret hacminde yüzde 7,8 gerileme olacak bir önceki yıla göre. Bu gerileme üretimden değil tamamen ticari kaynaklı ve ortadoğu ülkelere yapılan sevkiyattaki düşüşten kaynaklandığını görmekteyiz" ifadelerini kaydetti.

Konuşmaların ardından dereceye giren firmalara ödülleri takdim edildi. Alım satım alanında en yüksek ticaret hacmi ödülü Fresenıus Medikal Hizmetleri A.Ş, Opus Mersin İç ve Dış Ticaret A.Ş ve Çağlar Plastik A.Ş'ye verildi. Üretim alanında en yüksek ticaret hacmi ödülünü ise Novamed GMBH, Maquet Cardıopulmonary Med. Tek. San. Tic. Ltd.ŞTİ ve Damen Shıpyards Antalya Deniz Araçları San. Ve Tic. Ltd. Şti aldı.

Gecede diğer ödül alanların listesi şöyle:

En yüksek istihdam sağlayan Firmalar: Novamed GMBH, Wagner Kablo San. Ve Tic. A.Ş., Sunrıse Yachtıng Yatçılık ve San. Ve Tic. AŞ.

Uluslararası Ödül alan firmalar: Sarp Yat ve San ve Ticaret A.Ş

En çevreci firmalar: Maquet Cardıopulmonary Med. Tek. San. Tic. Ltd.ŞTİ, Vitro Antalya Tarım Üretim Tohum Sanayi Ticaret Ltd.Şti, Ares Tersanecilik A.Ş

Kendini en çok geliştiren ve yatırım yapan firmalar: Alya Yatçılık Sanayi ve Ticaret LTD. ŞTİ, Aden Metal Yapı Sistemleri İnşaat Mim. Mühendislik Tur ve San ve Ticaret A.Ş ve Antkem End. Mutfak Ekip ve Makine Sanayi Ticaret A.Ş

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim