• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Antalya Şehitliğinde Gözyaşları Sel Oldu

Antalya Şehitliğinde Gözyaşları Sel Oldu
Türk Polis Teşkilatı'nın 171'inci yılında Antalyalı şehitler unutulmadı.

Türk Polis Teşkilatı'nın 171'inci yılında Antalyalı şehitler unutulmadı. Anma töreninde şehit yakınları gözyaşlarını tutamazken bazı şehit çocukları ise polis üniforması ile törene katıldı.

Türk Polis Teşkilatı 171'inci yılı etkinlikleri kapsamında ilk olarak 2006 yılında helikopter kazasının meydana geldiği ve 5 polisin şehit olduğu anıtta anma töreni düzenledi. Gençlik Mahallesi'ndeki Helikopter Şehitleri Anıtı'nda düzenlenen törene İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, polis müdür ve amirleri ile çok sayıda polis memuru katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve duaların okunmasının ardından anıta karanfil bırakıldı.

Buradaki törenin ardından Antalya'nın Konyaltı ilçesi Uncalı Mezarlığı içerisinde yer alan Şehitlik Anıtı'nda da anma töreni düzenledi. Törene, Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, emniyet amirleri ile çok sayıda şehit yakını katıldı. Şehit yakınları tören süresi boyunca duygu dolu anlar yaşarken, şehit çocuklarının ise törene polis üniforması ile katılması dikkat çekti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anmada şehitler için saygı atışı yapıldı. İl Emniyet Müdürü Tonbul, şehitliğin önemine vurgu yaptığı konuşmasında "Gökteki ay yıldızı bayrak, yaşadığımız toprakları da vatan yapan eşsiz kahramanlar. Bu topraklarda güven içinde yaşamamız için yaptığınız fedakarlık ve benzersiz kahramanlıklarla en yüksek mertebeye ulaştınız. Sizler, tarih sayfalarından Türk milletinin adını silmek için zalimce yöntemlerle saldıran düşmana karşı verdiğiniz emsalsiz mücadelenin neticesinde aziz vatan topraklarını bizlere emanet ederek hepimize ilham kaynağı oldunuz. Emanetiniz emanetimizdir. Türk Polis Teşkilatı olarak emanetinizi gelecek nesillere ulaştırmak için sizlerin canınızı feda ettiğiniz değerler uğruna yürüdüğünüz yolda yürümeye devam edeceğiz. Türk milleti ilelebet size minnettar olacaktır. Mekanınız cennet ruhunuz şad olsun" dedi.

Törenin ardından şehit olup Antalya'da ebediyete uğurlanan polislerin isimleri ve özgeçmişleri tek tek okundu. Şehitler için Kuran-ı Kerim okunup dualar edilmesinin ardından şehit polislerin mezarlarına karanfil bırakıldı.

Antalya İl Emniyet Müdürü Tonbul, Hakkari'de 6 ay önce şehit olan ve 18 Mart Şehitler Günü etkinliklerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar tarafından imzalı özel davet gönderilen şehit Polis Memuru Serkan Çölkesen'in ailesi ile Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada şehit olan özel harekat polisi 44 yaşındaki Kazım Esmer'in mezarını ziyaret ederek ailelerine tekrar başsağlığı diledi.

Antalya Şehitliğinde Gözyaşları Sel Oldu

Antalya Şehitliğinde Gözyaşları Sel Oldu

Antalya Şehitliğinde Gözyaşları Sel Oldu

Antalya Şehitliğinde Gözyaşları Sel Oldu

Antalya Şehitliğinde Gözyaşları Sel Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim