• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Antalya Firmaları Çin Pazarında

Antalya Firmaları Çin Pazarında
ATSO Tarım Kümesi Çin CAC 2016 Tarım Kimyasalları Fuarı'na katıldı.

ATSO Tarım Kümesi Çin CAC 2016 Tarım Kimyasalları Fuarı'na katıldı.

Ekonomi Bakanlığı'nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) Desteği kapsamında ATSO tarafından yürütülen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Tarım Kümesi, Çin'in Şanghay kentinde 9-11 Mart tarihlerinde 17'ncisi düzenlenen CAC 2016 Tarım Kimyasalları Fuarı'na katıldı. ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Dinç ve Erol Erkan, ATSO Tarım Kümesi Firmaları temsilcileri, AB ve Dış İlişkiler Müdürü Burcu Topkaya, Dış İlişkiler Şefi Arife Ünal ve AB Şefi Ali Haydar Olcayto'dan oluşan heyet 108 metrekarelik bir stantla Antalya'yı temsil etti. ATSO Tarım Kümesi'nde yer alan 12 firma yöneticisi, 120 ülkeden 30 bin profesyoneli buluşturan fuarda, Çin başta olmak üzere 120 ülkeden 30 bin sektör profesyoneli ile işbirliği imkânlarını değerlendirdi.

Dünya Gübre Sektörü'nün konuşulduğu konferanslar çerçevesinde 10 Mart tarihinde ATSO Tarım Kümesi'ni temsilen Ömür Dolunay "Türkiye Gübre Sektörü"nü tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. AB ve Dış İlişkiler Müdürü Burcu Topkaya ise "Antalya Ekonomisi"ni anlatan bir sunum yaptı.

Ayrıca Çin temasları kapsamında ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Dinç ve Erol Erkan, AB ve Dış İlişkiler Müdürü Burcu Topkaya, T.C. Ekonomi Bakanlığı Şanghay Ticaret Ataşesi Mustafa Yavuz ve Aykut Aymelek'i ziyaret ettiler. Ziyarette Çin pazarı, vize politikaları, Rusya krizi sonrası Türkiye-Çin ilişkileri değerlendirildi.

ATSO Heyeti daha sonra Çin Uluslararası Ticareti Geliştirme Konseyi Şanghay Pudong Alt Konseyi'ni ziyaret ederek Başkan Yardımcısı Anthony Qiu ile görüştü. Ziyarette bölge ekonomisi ve karşılıklı işbirliği olanakları görüşülürken, Çin Uluslararası Ticareti Geliştirme Konseyi ve ATSO arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Antalya Firmaları Çin Pazarında

Antalya Firmaları Çin Pazarında

Antalya Firmaları Çin Pazarında

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim