• BIST 10267.09
  • Altın 2407.339
  • Dolar 32.2208
  • Euro 34.7162
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 4 °C
  • İzmir 14 °C

Ansiad’dan Başkan Genç’e Ziyaret

Ansiad’dan Başkan Genç’e Ziyaret
Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Erdoğan ve yönetim kurulu üyeleri Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay...

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Erdoğan ve yönetim kurulu üyeleri Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'i ziyaret etti.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Erdoğan ve yeni yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Derneğin çalışmaları hakkında bilgi veren Erdoğan, genç girişimcilere yönelik girişimcilik ekosistemi oluşturulması ve melek yatırımcı ağı kurulması için çalışmalar yaptıklarını anlattı. Başkan Genç'te gençlere yönelik hazırladıkları "Gençlik Meclisi" Projesi'nin detaylarını anlattı.

GENÇLİK PROJELERİNİ ANLATTI

Dernek üyeleri ile gençlik projelerini paylaşan Genç, " 70 lisede girişimcilik ders veriyoruz. Antalya bölgesinde 4 üniversiteyle protokol yapıyoruz. Burada da girişimcilik ders veriyoruz. Konferans ve panellerimiz oluyor. "Bir Fikrim var İş Yarışması" düzenliyoruz. Öğrencilerin inovatif fikirlerini çıkarmaları için cesaret veriyoruz. Girişimcilik ekosistemi oluşturulması ve melek yatırımcı ağı kurulması için çalışmalar da yapıyoruz. Bunun yanında sosyal projelerimiz de dikkat çekiyor " şeklinde konuştu.

GENÇLER GELECEĞİMİZ

Gençlere yönelik projelere çok önem verdiğini vurgulayan Genç, "Gençler her şeyimiz, geleceğimiz. Biz de Gençlik Meclisi Projesi oluşturduk. Her yıl 50 gencimizi bölge meclis üyesi yapıyoruz. Kendi yönetim kurullarını seçecekler. Her ay Belediyemizin meclis toplantısında önce kendi meclis toplantılarını yapacaklar. Bölgesiyle ya da mahallesiyle ilgili aldıkları kararlar ve öneriler Ana meclise tavsiye niteliğinde taşınacak. Onların beklentilerini ve fikirlerini alacağız. Bunun yanında AB proje yazılım ve kişisel beceri eğitimleri verilecek. AB projeleri kapsamında yurtdışı gezileri olacak. Amacım gençlerin ufkunu açmak, bilinçlenmelerini ve yerel yönetime o yaşlarda katılımını sağlamak" dedi.

KIRKGÖZ, ANTALYA'YA KAZANDIRILACAK

Kırkgöz Projesi konusundaki soruları da yanıtlayan Başkan Genç, Kırkgöz'ün şu an içler acısı halde olduğunu söyledi. Kırkgöz'ün kente kazandırılması için çalıştıklarını kaydeden Genç, "Projeyle ilgili bakanlıklar ve ilgili kurumlardan olurlarını aldık. Planlama aşamasına getirdik. Projeye göre 5 bin ve binlik planları kurula gönderiyoruz. Oradan Bakanlığa gidecek. 6 aylık planlama süreci geçecek. İki eski mesken var kamulaştırma yapılacak. Onun tamamlanmasının ardından TEİAŞ'tan kullanım yetkisi alarak projenin önü açılacak ve atıl durumda ki Kırkgöz Gölü, yaşam vadisine dönüştürülecek" diye konuştu.

Ansiad’dan Başkan Genç’e Ziyaret

Ansiad’dan Başkan Genç’e Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim