• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 23 °C

Annelere müjdeli haber verildi! En az 712 TL ödeme yapılacak: 120 gün detayına dikkat!

Annelere müjdeli haber verildi! En az 712 TL ödeme yapılacak: 120 gün detayına dikkat!
Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) son dakika duyurusu yapıldı. Annelere müjdeli haber verildi. En az 712 TL ödeme yapılacak. Detaylar tek tek belli oldu. Bu detayları sağlayan çocuklu annelere maaş bağlanacak. Peki 2023 emzirme ödeneği başvurusu nasıl yapılır? Emzirme ödeneği ne kadar? İşte detaylar haberimizde...

Seçimlere doğru gidilirken hükümet tarafından yeni adımlar atılmaya devam ediliyor. Vatandaşlarını artan enflasyona karşı korumak isteyen hükümet yeni duyurusunu yaptı. Annelere müjdeli haber verildi. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) annelere emzirme ödeneği verileceği belirtildi. En az 712 TL ödeme yapılacak. Peki emzirme ödeneğine nasıl ve nereden başvurulur? 2023 emzirme ödeneği ne kadar? İşte detaylar...

Sosyal Güvenlik Kurumu son dakika olarak duyurdu. 4A, 4B, 4C ve BAĞ-KUR’lu olarak doğum yapıp çalışma hayatına devam eden annelere emzirme ödeneği verilecek. Milyonlarca kişiye maaş bağlanacak. Peki, bu ödenek nedir? Emzirme ödeneği kimlere veriliyor?

EMZİRME ÖDENEĞİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİYOR?

Emzirme ödeneği, genel tanımı ile sigortalı olarak çalışan kadına ya da sigortalı olmayan kadının doğum yaptığı takdirde sigortalı eşine verilen ödenek olarak tanımlanıyor. Emzirme ödeneği; hizmet akdinde tabii çalışanlar ve kendi adına çalışanların alabileceği bir ödenek olarak bilinir. Sigortalı kamu görevlileri hem devlet memurları kanununa göre kendi kurumlarından ödeme aldıkları için bu ödenekten yararlanamaz.

2023 EMZİRME ÖDENEĞİ NE KADAR?

Peki 2023 emzirme ödeneği ne kadar? Bu sosyal yardım kapsamında ailelere belirli ölçede maddi destek sağlanacak. Bu ödeme 2020 yılında 664 TL, 2021 yılında 712 TL 2022 yılında ise 507 TL olarak yapıldı. Eşi çalışmayan sigortalı erkeğe verilecek doğum yardımı ise 316 TL olarak belirlendi.

BU ŞARTLARA DİKKAT!

4A kapsamı ile çalışan sigortalı vatandaşların doğumdan önceki bir yıl içerisinde en az 120 gün süre ile sigorta primlerini bildirmeleri gerekiyor. 4B’li çalışanların ise doğumdan önce bir yıl içerisinde en az 120 gün sigortalarını yatırmış olmaları ve bunun yanında genel sağlık sigortalarının pirimi dahil olmak üzere primi ilişkin bir borçlarının gözükmemesi gerekiyor. Bu emzirme ödeneğinin yapılabilmesi için doğumun canlı olarak gerçekleşmiş olması şartı aranıyor. Emzirme ödeneği için başvurular anlaşmalı banka ve çalışan hesaplarına yatırılacak. Bu yatırılan tutar beş sene içerisinde çekilebilecek.

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim