• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Ankara’daki cezaevinden firar eden seri katil Kayseri’de yakalandı

Ankara’daki cezaevinden firar eden seri katil Kayseri’de yakalandı
Kayseri'de 3 yıl içerisinde 6 kişiyi tüfeğiyle öldüren ve bir polis memurunu yaralayarak engelli kalmasına neden olan seri katil Hamdi Kayapınar, Ankara'daki...

Kayseri'de 3 yıl içerisinde 6 kişiyi tüfeğiyle öldüren ve bir polis memurunu yaralayarak engelli kalmasına neden olan seri katil Hamdi Kayapınar, Ankara'daki yarı açık cezaevinden firar etti. Hamdi Kayapınar, polis tarafından Kayseri'de yakalandı ve Kayseri'deki Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Kayseri'de 1998 ve 2002 yılları arasında farklı semtlerde içerisinde işadamı, akaryakıt istasyonunda çalışan personel, gece bekçisi ve açık alanda arkadaşıyla araçta bulunan iki kişiyi öldüren, kendisini yakalamak üzereyken de bir polis ve 3 ayrı kişiyi av tüfeğiyle yaralayan seri katil Hamdi Kayapınar, Ankara'da yarı açık cezaevinden firar etti. Kayapınar, polis tarafından Kayseri'de yakalandı.

İşlediği cinayetler ve polisi yaralamak suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Kayapınar, Kayseri Kapalı Cezaevinde uzun süre kaldıktan sonra mahkumiyetinin kesinleşmesiyle birlikte Sivas Kapalı Cezaevine nakledilmişti. Daha sonra infaz yasalarından yararlandırılarak son olarak Ankara Yarı Açık Cezaevi'nde tutulmaya başlandı. Hakkında kesinleşmiş 169 yıl, 7 ay hapis cezası bulunan Hamdi Akpınar, geçen hafta günlük izinli olarak çıktığı yarı açık cezaevine geri dönmedi. Karapınar, "izin ihlali" gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Şahsın Kayseri'ye gelme ihtimaline karşın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Aranan Suçlar Bürosu ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Şahıs, Talas ilçesindeki bir akrabasının evine giderken yakalandı. Hakkında arama kararı bulunan Hamdi Kayapınar, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından yeniden tutuklandı ve Ankara'ya gönderilmeyerek Kayseri Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Hamdi Kayapınar, polisin uzun uğraşları sonucu 11 Kasım 2002 tarihinde işlediği 6 cinayet ve 4 yaralama olayının ardından yakalanmıştı. Yakalandıktan sonra verdiği ifadelerde kurbanlarını "av" kendisini de "avcı" olarak ifade etmişti. Hamdi Kayapınar, içerisinde işadamı, akaryakıt istasyonunda çalışan pompacı, inşaat bekçisi ve araç içerisinde arkadaşıyla sohbet eden iki kişi av tüfeğiyle öldürmüş, biri kendisini yakalamak üzere olan polis memuru olan 4 kişiyi de yaralamıştı. Seri katil, 3 yıl içerisinde Yaşar Sezer, Ali Aras, Abdullah Aslan, Memiş Dinçaslan, İbrahim Genç ve Cafer Şahin'i öldürmüştü. Yaraladığı polis memuru İlhan Duruş da uzun süre hastanede tedavi görmüştü.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim