• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Ankara YHT Garı 29 Ekim’de açılıyor

Ankara YHT Garı 29 Ekim’de açılıyor
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Ankara-Sivas YHT inşaatımız devam ediyor. Hedefimiz 2018 sonunda Sivas'a kadar YHT işletmeciliğine...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Ankara-Sivas YHT inşaatımız devam ediyor. Hedefimiz 2018 sonunda Sivas'a kadar YHT işletmeciliğine geçmiş olmak. Bunun devamında Polatlı-Afyon-İzmir YHT hattımızla bütün alanda çalışmalar devam ediyor. Bursa-Bilecik hattımızın bir kısmının inşaatını yaptık ve şimdi ikmal inşaatı ile kalan kısmına da devam ediyoruz" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'nda incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından basın açıklaması yapan Arslan, Türkiye'nin Yüksek Hızlı Tren işletmeciliği konusunda geldiği noktanın herkesi gururlandırdığına dikkat çekti. Türkiye'nin, Avrupa'nın 6'ncı, dünyanın 8'inci Yüksek Hızlı Tren işletmeciliğine sahip ülke olduğunu belirten Arslan, "Bu hepimizin gururu. Ankara-Eskişehir, Ankara-İstanbul, Ankara-Konya, Konya-Eskişehir-İstanbul hatlarımız şuan işletmede ve YHT işletmeciliği yapıyoruz. Devamında Ankara-Sivas YHT inşaatımız devam ediyor. Hedefimiz 2018 sonunda Sivas'a kadar YHT işletmeciliğine geçmiş olmak. Bunun devamında Polatlı-Afyon-İzmir YHT hattımızla bütün alanda çalışmalar devam ediyor. Bursa-Bilecik hattımızın bir kısmının inşaatını yaptık ve şimdi ikmal inşaatı ile kalan kısmına da devam ediyoruz" diye konuştu.

Yüzde 40'ın üzerinde engeli bulunan engelli vatandaşlar ücretsiz yararlanabilecek

YHT Garı'nın, engelliler açısından engelsiz bir gar olduğuna dikkat çeken Arslan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Engelliler ile ilgili her şey düşünülmüş durumda. 2 tane engelli asansörümüz mevcut. 27 tane gişemizin bir tanesi en kolay erişilebileni engelliler açısından engelsiz bir gişe. Devlet Demir Yollarımızın yaptığı güzel bir uygulama var. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan engellilerin hepsinin listesini aldık, sisteme yükledik. Herhangi biri telefon açtığında, ben engelliyim dediğinde otomatik olarak listeden check ediliyor, kişinin işlemleri otomatik yapılıyor. Kişinin önceden kendisinin gelmesi veya başka birini gönderip bilet işlemi yapmasına gerek kalmıyor. Bu garda ve diğer YHT'lerde engellileri sonuna kadar düşünüp, onların engelsiz bir şekilde buralarda yararlanmasına olanak sağlayacak sistemleri ona göre yapıyoruz. Engel durumuna bağlı olarak ücretsiz yararlanacak olanlarda var, indirimli yararlanacak olan da var. Yüzde 40'ın üzerinde engelli olanlara ücretsiz olacak. Diğerlerinde ücret var ama kolaylık sağlanıyor. 8233'ü arayan bir engellinin, eğer Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın listesinde ismi varsa otomatik olarak işlemi yapılıyor ve ücretsiz biletlemesi yapılıyor. Ayrıca ağır engelli ise refakat sorunu varsa refakatçisinin de hem işlemini yapıyor hem de akşam ücretsiz bir şekilde taşıyoruz."

Basın açıklamasının ardından Bakan Arslan, bir işçinin telefonunu alarak işçiler ile birlikte öz çekim yaptı.

Ankara YHT Garı 29 Ekim’de açılıyor

Ankara YHT Garı 29 Ekim’de açılıyor

Ankara YHT Garı 29 Ekim’de açılıyor

Ankara YHT Garı 29 Ekim’de açılıyor

Ankara YHT Garı 29 Ekim’de açılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim