• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Ankara Büyükşehir’in Muhtar Dernekleriyle Toplantısı

Ankara Büyükşehir’in Muhtar Dernekleriyle Toplantısı
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, Başkent'in ilçelerinden gelen muhtar dernekleri başkanlarıyla...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, Başkent'in ilçelerinden gelen muhtar dernekleri başkanlarıyla yaptığı toplantıda Büyükşehir'in tarım ve hayvancılıkla ilgili projeleri hakkında bilgi verdi.

Daire Başkanı Özgür Güven, muhtarlara Başkent'in 25 ilçesinin kırsal alanında bugüne kadar gerçekleştirdikleri, devam eden ve yapmayı planladıkları projeleri anlatarak, taleplerini dinledi. Tarımda verimin artırılması için Büyükşehir Belediyesi'nin alacağı taş toplama makineleriyle tarımsal alanların taştan arındırılarak daha verimli hale getirilmesiyle ilgili projeyi Haziran ayında başlatacaklarını bildiren Güven, vatandaşlara arazilerine göre yüzde 25'i kendilerinden karşılanmak şartıyla ceviz fidanı desteği de sağlayacaklarını belirtti. Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal alanlarda hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara küçükbaş hayvan, koyun ve keçi desteği vereceğini ifade eden Özgür Güven, yapılacak desteğin kırsal kesimde hayvancılığın özendirilmesi, özellikle genç nüfusun kent merkezine göçünün engellenmesinin amaçlandığını vurguladı.

YETİŞTİRİCİ BAŞINA 50 BAŞ KOYUN VE KEÇİ DESTEĞİ

Kişisel ve kooperatif başvurularında destek için toplam anaç koyun veya anaç Ankara keçisi bedelinin yüzde 25'inin yetiştirici ya da kooperatif tarafından karşılanması gerektiğine dikkat çeken Güven, bireysel başvurularda yetiştirici başına 50 baş, kooperatif olarak başvurulması halinde de kooperatif başına 300 baş anaç kıvırcık koyun ve anaç Ankara keçisi desteği verileceğini, talep edilen 50 anaç koyun başına 1 koç, 50 anaç Ankara keçisi için ise 1 teke desteğinin proje kapsamında olduğunu söyledi.

10 BİN ARILI KOVAN DAĞITILACAK

Özgür Güven, proje kapsamında arıcılıkla uğraşan veya uğraşmayı planlayarak gerekli altyapıyı kuran girişimcilere de 6 bini bu yıl, 4 bini de gelecek yıl olmak üzere ücretinin yüzde 25'i talep sahiplerince karşılanmak üzere toplam 10 bin arılı kovan dağıtılacağını açıkladı. Bu yıl 5 ilçede tohum eleme sisteminin kurulacağını ifade eden Güven, silaj paketleme makineleriyle hayvan yemi olarak kullanılan silajlık mısır paketleme hizmetini de yaygınlaştıracaklarını belirtti.

Muhtar dernekleri başkanlarının yapılan hizmetler ve gerçekleştirilecek projeler hakkında doğrudan bilgi almak istediklerini söylemeleri üzerine Özgür Güven, daha önce ilçe belediyeleri ve kooperatif yönetimleriyle bilgi paylaşımı yaptıklarını, bundan sonra da gelen talebi değerlendirerek, SMS yoluyla projeleri ve faaliyetleri doğrudan muhtarlara ileteceklerini söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim