• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Anasınıfı Öğrencileri Okulda Kur’an Öğreniyor

Anasınıfı Öğrencileri Okulda Kur’an Öğreniyor
Okul öncesinde değerler eğitimini yaygınlaştırmak amacıyla Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sakarya Müftülüğü arasında yapılan "Okul Öncesi...

Okul öncesinde değerler eğitimini yaygınlaştırmak amacıyla Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sakarya Müftülüğü arasında yapılan "Okul Öncesi Değerler Eğitimi Protokolü" kapsamında Diyanet görevlileri tarafından, okul öncesi öğrencilerine Kur'an-ı Kerim öğretilmeye başlandı.

Projenin uygulandığı okullardan biri olan Erenler Mehmet Gölhan Ortaokulu'nu ziyaret ederek uygulamayı bizzat yerinde gören Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Oktay Özten, projenin Erenler'de de uygulanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Proje ile, küçük yavrularımıza Kur'an-ı Kerim'i öğretmekten ziyade, Kur'an bilinci aşılamayı hedefliyoruz. Bizzat sınıflarında ziyaret ederek gözlemlediğim kadarıyla zaten minik öğrencilerimiz de bu konuda çok istekliler. Projenin kısa zamanda yaygınlaşacağından ve amacına ulaşacağından şüphem yok" şeklinde konuştu.

Projenin hayata geçirilmesinde büyük çaba gösteren Mehmet Gölhan Ortaokulu Müdürü Zekeriya Kara da, projenin kendi okullarında da başlatılmasından dolayı memnun olduğunu ifade ederek, "Projeyle, öğrencilerimize küçük yaşta Kur'an bilinci aşılamayı hedefliyoruz. Uygulamamız başladı. İlçe Müdürümüz de bizzat gördüler ki, öğrencilerimiz çok istekliler. Velilerimiz de bizzat okula gelerek bizlere teşekkür ediyor. Bu proje sayesinde okuldaki Kur'an derslerini sabırsızlıkla ve büyük bir istekle beklediklerini söylüyorlar. Okuldaki Kur'an dersine, yaz tatillerinde düzenlenen Kur'an kurslarından daha istekli olduklarını ifade ediyorlar. Umarım ileriki yıllarda, ilkokulların alt kademesinden başlayarak her kademesinde uygulanır" diye konuştu.

Okul öncesi eğitim kurumları ve bünyesinde ana sınıfı bulunan okullarda gerçekleştirilecek proje kapsamında Erenler'de ilk olarak Mehmet Gölhan İlkokulu'nda başlayan Kur'an-ı Kerim dersleri, Diyanet görevlileri tarafından haftada 3 saat olarak veriliyor. Proje ile, Kur'an eğitiminin yanı sıra, sevgi, saygı, merhamet, adalet, hoşgörü, sabır, yardımlaşma, paylaşma, sabır, dua, şükür gibi kavram bilincinin de kazandırılması hedefleniyor.

Anasınıfı Öğrencileri Okulda Kur’an Öğreniyor

Anasınıfı Öğrencileri Okulda Kur’an Öğreniyor

Anasınıfı Öğrencileri Okulda Kur’an Öğreniyor

Anasınıfı Öğrencileri Okulda Kur’an Öğreniyor

Anasınıfı Öğrencileri Okulda Kur’an Öğreniyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim