• BIST 8718.11
  • Altın 2246.949
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Anadolu’nun En Büyük Rekreasyon Alanı Yeşil Vadi, Yaza Tamamlanacak

Anadolu’nun En Büyük Rekreasyon Alanı Yeşil Vadi, Yaza Tamamlanacak
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara-Kırıkkale karayolu üzerinde Kızılırmak Vadisi içinde kurulacak "Yeşil Vadi Projesi"nin yıl...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara-Kırıkkale karayolu üzerinde Kızılırmak Vadisi içinde kurulacak "Yeşil Vadi Projesi"nin yıl ortasında tamamlanacağını ve bu yazdan itibaren iki ilde yaşayan vatandaşlara hizmet vermeye başlayacağını bildirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlar, milletvekilleri ve sivil toplum örgütlerin temsilcilerinin katıldığı "2016 Yılı ve Sonrası Yapılacak Projeler" tanıtımı toplantısında konuşan Melih Gökçek, Kırıkkale'ye ve Ankara'da yaşayan Kırıkkalelilere verdiği sözü yerine getirdiğini ve Yeşil Vadi projesine başlandığını belirtti. Anadolu'nun en büyük rekreasyon alanı olarak hayata geçen "Yeşil Vadi Projesi" hakkında bilgiler vererek, "Beşir Atalay'a da Bakan ve milletvekili olduğu dönemde bu konuda söz vermiştim; Kırıkkale sınırında hemen Kızılırmak'ın bitişiğinde Yeşil Vadi projesine Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak başladık. İnşallah bu yıl ortasında Kırıkkaleliler ile Ankaralılara hizmet verecek" dedi.

İLK ETAP YAZA KADAR BİTİRİLECEK

Kırıkkale'deki Irmak İstasyonundan başlayarak Kızılırmak vadisi boyunca uzanan bölgede yer alan Yeşil Vadi rekreasyon alanı, hem Ankaralı hem de Kırıkkaleliler için doğa ile iç içe olacakları, gönüllerince eğlenecekleri bir ortam oluşturacak. Yeşil Vadi Projesi ile çevre yollarının kesiştiği, Kızılırmak boyunca uzanan konumuyla, Ankara ve Kırıkkale sakinlerine doğayla iç içe, sağlıklı, kaliteli yaşam ve ayrıcalıklı bir ortam sunulması amaçlanıyor. Kızılırmak Vadisi'nde mesire yerlerinin yanı sıra, Kızılırmak'la bütünleşen peyzajlar, ağaçlandırma alanları, her yaştan insanın ilgisini çekecek etkinlik alanları oluşturulacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 244 sayılı kararıyla 2013 yılında ilk adımı atılan Yeşil Vadi Projesi'nin ilk etabı olan Irmak Beldesi ile Kalecik yol ayrımı arasında kalan 500 bin metrekarelik rekreasyon alanı için 1/5.000 ve 1/1.000 ölçekli imar planları Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlandı, Kırıkkale İl Genel Meclisi ve Irmak Belediye Meclisi kararlarıyla onaylanarak yürürlüğe girdi. İlk etabının peyzaj projeleri, mesire, konaklama ve oturma alanlarının tasarımı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'nca gerçekleştirildi. İlk etap için ihale ve inşaat çalışmalarına başlandı. Bu alanda hem Ankaralıların hem de Kırıkkalelilerin yararlanacağı bir dinlenme, eğlenme mesire ve piknik alanı oluşturulacak. Çalışmalar yaza kadar bitirilerek ilk etabın açılışı yapılacak.

PROJEDE NELER VAR

Yeşil Vadi'nin 500 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek ilk etabında, birçok sosyal faaliyet alanı yer alacak. Projede botanik bahçeleri, bisiklet yolları, golf sahaları, tenis kortları, futbol ve basketbol sahaları, yürüyüş yolları, spor merkezleri, doğal amfi, kır bahçeleri, restoran ve kafeteryalar, kondisyon istasyonları, pazar alanları, alışveriş alanları, eğitim alanları, evcil hayvan barınakları gibi çeşitli donatılar yer alıyor. Ayrıca 125 bin metre kare su yüzeyi alanına sahip olan alanda Osmanlı Teknesi projesiyle tekne turları yapılacak. Kızılırmak manzaralı piknik alanında koşu ve bisiklet yollarının yanı sıra çocukların atlarla buluşacağı manejler ve çocuk oyun grupları da yer alacak.

ÖNEMLİ BİR CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Dev rekreasyon alanı projesi Yeşil Vadi tamamlanıp hizmete girdiğinde hem Ankaralılar hem de Kırıkkaleliler ortak dev bir mekâna kavuşacak. İki il halkını buluşturacak ve günlük yaşamın stresinden uzaklaşıp doğayla iç içe zaman geçirmek ve çeşitli sosyal faaliyetlerde bulunmak isteyenlere aradıkları tüm imkânları bir arada sunan bir cazibe merkezi olacak Yeşil Vadi'nin hem büyüklük hem de içerdiği unsurlar bakımından dünyada emsali bulunmuyor.

Ankara'yı 43 vilayete bağlayan kara yolu üzerinde kurulacak ve bu kategoride bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük proje olan Yeşil Vadi rekreasyon alanı, özellikle Kırıkkale iline ekonomik açıdan ciddi bir hareketlilik getirecek. Bu arada, 2010'da hizmete giren Ankara-Kırıkkale Yolu Elmadağ Rampaları sayesinde 30 dakikaya inen iki il arasındaki mesafe de Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesinin hayata geçmesiyle 15 dakikaya düşecek.

Anadolu’nun En Büyük Rekreasyon Alanı Yeşil Vadi, Yaza Tamamlanacak

Anadolu’nun En Büyük Rekreasyon Alanı Yeşil Vadi, Yaza Tamamlanacak

Anadolu’nun En Büyük Rekreasyon Alanı Yeşil Vadi, Yaza Tamamlanacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim