• BIST 9879.61
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Anadolu Sevdasını Tataristan’ın Başkenti Kazan’a Taşıdı

Anadolu Sevdasını Tataristan’ın Başkenti Kazan’a Taşıdı
Avrupa birinciliği başta olmak üzere çok sayıda ödüle sahip olan fotoğraf sanatçısı Öğr.

Avrupa birinciliği başta olmak üzere çok sayıda ödüle sahip olan fotoğraf sanatçısı Öğr. Gör. Tuna Akçay, Anadolu'ya olan sevdasını Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'a taşıdı.

Gazi Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi ve fotoğraf sanatçısı Tuna Akçay, "Anadolu Sevdası" isimli sergisini Türkiye Kazan Başkonsolosu Turhan Dilmaç'ın himayesinde Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da açtı. Türkiye'nin Kazan Başkonsolosluğu binasında gerçekleşen serginin açılışına Başkonsolos Turhan Dilmaç, Tataristan Cumhuriyeti milletvekilleri ile çok sayıda Rus ve Tatar sanatsever katıldı. Başkonsolos Dilmaç, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önemli fotoğraf sanatçılarından biri olan ve Anadolu'ya olan sevdasıyla tanınan Tuna Akçay'ı Kazan'da ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Fotoğraf sanatçısı Tuna Akçay ise Anadolu'nun bütün güzelliğini, sıcaklığını ve kardeşliğini Rusya'ya taşıdıklarını söyledi. Akçay, "Sanat her zor anda kapıları açan bir anahtardır. Biz de samimiyetimizi, kültürel zenginliklerimizi sanatımızla aktarmaya çalışıyoruz. Bu zorlu süreçte asıl gerçeğin politika değil, insan samimiyeti, halkları oluşturan insanların muhabbeti olduğunu unutturmamak için sanatımızı gönül coğrafyamız Tataristan'a taşıdık. Türk nüfusunun yoğun olduğu Rusya'ya Anadolu'nun kardeşliğini, güzelliklerini ve sıcaklığını getirdik. Sanatın politikası olmaz, sanat politikaya alet de olmaz. Siyasi kopukluklar her zaman olabilir ama bizi insan yapan değerlerimizi, kültürümüzü insanlardan esirgemek hiç doğru olmaz. Bu nedenle "Anadolu Sevdası" başlıklı sergimizi Tataristan'a taşıdık. Savaşı değil barış, kardeşlik ve huzur isteğimizi sanatımızla haykırdık" dedi.

"Anadolu Sevdası" isimli fotoğraf sergisi, Kazan'daki Türk Başkonsolosluğu sergi salonunda 3 Mart'a kadar 14.00-17.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Anadolu Sevdasını Tataristan’ın Başkenti Kazan’a Taşıdı

Anadolu Sevdasını Tataristan’ın Başkenti Kazan’a Taşıdı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim