• BIST 9886.95
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Anadolu Selçuklu Defilesi dünyayı buluşturacak

Anadolu Selçuklu Defilesi dünyayı buluşturacak
Medyadoktoru Yapım tarafından Konya’da düzenlenen, tasarımlarını Zeynep Kartal’ın yapacağı ‘Anadolu Selçuklu Defilesi’ dünyanın önde gelen haber kanalları tarafından da yayınlanarak kültürümüzü dünyaya tanıtacak.

Medyadoktoru Yapım Organizasyon firması tarafından Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Konya Ticaret Odası’nın destekleriyle gerçekleştirilecek olan defile, 8 Nisan 2015’te yapılacak.

Projenin yapımcısı Savaş Uğurlu, en eski uygarlık merkezi olan Anadolu Selçuklu döneminin kıyafetlerinin günümüze dek az işlendiğini belirterek, “Devlet teşkilatının en mükemmel şekli Büyük Selçuklu İmparatorluğu’nda kurulmuştur. Bizim bu önemli kültürü es geçme şansımız yoktu. Yaptığımız, yapacağımız organizasyonlarda ve projelerde kültürümüz ile ülkemizin tanıtımına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Konya’mızda da gerçekleştireceğimiz projeyi Anadolu Selçuklu Defilesi ismiyle yaparak bu önemli şehrimizi ve kültürümüzü tüm dünyaya anlatmayı hedefliyoruz. Etkinlik günü olan 8 Nisan da dünyanın en büyük haber kanaları ile tanınmış isimlerini projemiz kapsamında Konya’da misafir edeceğiz ’diye konuştu.

Toplumların hafızalarını tazelemek, tarihi hasretlerimizi gidermek amacıyla büyük bir organizasyon ile Konya’da Anadolu Selçuklu Kültür Defilesi yapacaklarını belirten Uğurlu, Anadolu Selçuklu medeniyetini günümüz diliyle görücüye çıkarmayı amaçladıklarını ifade etti.

ANADOLU SELÇUKLU GÜNÜMÜZE UYARLANACAK

Anadolu Selçuklu Defilesinin tasarımlarını gerçekleştirecek olan Zeynep Kartal ise 25 parça kadın erkek koleksiyonda Anadolu motiflerini ve renklerini baz alacağını söyledi. Yaptığı tasarımlarda o dönemde olduğu gibi 7 çeşit kumaş deseni kullandığını anlatan Kartal şunları söyledi: “Defilemizde kadın tasarımları dışında erkek tasarımlarına da yer vereceğiz. Yüzyıllar içerisinde toplumların gösterdiği değişim ile birlikte, anılar zamana yenilebilir. 21. Yüzyılın hızı ve küresel dünya, kültürel öğelerimizle aramıza mesafe koysa da nostaljik hasretleri gidermenin yöntemlerini arıyoruz.

Anadolu Selçuklu döneminin önemli hikayesinden yararlanılarak hazırlanacak olan koleksiyonumuz, 21. Yüzyılın güncelliğini de içinde barındıracak. Günümüzün Avrupa tarafından şekillendirilen “moda” kavramına alternatif bir bakış açısı olması yönüyle Anadolu Selçuklu projesi güncel bir tasarım hareketi olacaktır.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim