• BIST 9079.97
  • Altın 2330.649
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9623
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Anadolu Kültürlerarası Dayanışma Derneği, muhteşem bir etkinliğe imza attı

Anadolu Kültürlerarası Dayanışma Derneği, muhteşem bir etkinliğe imza attı
Anadolu Kültürlerarası Dayanışma Derneği, düzenlediği ilk etkinlikte katılımcıları adeta büyüledi.

Nisan 2014’te sanat alanında bir kültürlerarası etkileşim platformu olarak hayata geçirilen Anadolu Kültürlerarası Dayanışma Derneği, yaptığı ilk büyük etkinlik olan “İspanya – Türkiye Kültürlerarası İletişim Etkinliği”yle İstanbul Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi’nde izleyenlere muhteşem bir gösteri sundu.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Anadolu Kültürlerarası Dayanışma Derneği Başkanı Eda Özcan, dernek olarak ilk büyük etkinliği gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

Dünya kültürlerini sanatsal ve geleneksel platformda tanımak ve Türk kültürü ile etkileşimlerini sağlamak amacıyla kurulan Anadolu Kültürlerarası Dayanışma Derneği’nin kâr amacı gütmeyen, sosyal ve kültürel bir kurum niteliğine sahip olduğunu kaydeden Özcan, “Türk kültürünü diğer ulusların kültürleri ile Türk misafirperverliği ve hoşgörüsü çatısı altında hep birlikte uyum içinde gerçekleştirdiğimiz çok uluslu projelerle bir araya getirmek, katılımcı olan tüm kültürlerin kendilerini anlatmalarını bir vasıta, Türk halkına da diğer kültürler ile buluşturmakta bir köprü görevi üstlendik. 

Türkiye’nin ev sahipliğinde, kültürlerarası işbirliği ile gerçekleştirilen projelerle, Türkiye’nin diğer kültürlerle etkileşim, işbirliği, hoşgörü ve yakınlaşma istediğine, kültür zenginliğine ve dünya barışına verdiği önemi vurguluyoruz.  

Aynı sahnede, aynı projede dünya kültürlerini bir araya getiriyoruz. Bu kesinlikle tek taraflı değildir. Özellikle İstanbul’da yaşayan yabancıların etkinliklerimize katılmasını sağlıyoruz. Böylece kültürlerarası iletişimi de sağlamaya çalışıyoruz. 

Etkinliklerimizde özellikle dil sınıfında okuyan öğrencilerimiz seçiliyor. Bu öğrencilerimizi seçmemizin nedeni, üniversiteye gitmeden önce farklı kültürleri tanımalarına yardımcı olmak. Bu tür etkinliklerde bunu başarıyoruz” diyerek destek verenlere teşekkür etti.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm Tanıtma İspanya Masası Temsilcisi Ahmet Zaim Öztürk ise, bu tür etkinliklerin Türk kültürünün tanınması için çok önemli olduğuna dikkat çekti. 
Türkiye’nin her geçen gün turizm alanında büyük atılımlar yaptığına vurgu yapan Öztürk, Türk kültürünün ve Türk misafirperverliğinin tanıtılması için mücadele eden Anadolu Kültürlerarası Dayanışma Derneği’ne de teşekkür etti.

Konuşmalar sonrası sahne alan Flamenco Dans Grubu ile dil sınıfı öğrencilerinin gösterileri ve performansları ilgiyle izlendi. 

Tuana İstanbul Sanat Gençlik ve Spor Kulübü’nün Burdur Yöresi ve Trabzon Yöresi Halk Oyunları gösterisi büyük beğeni topladı. 

Sahne performansları sonrası Anadolu Kültürlerarası Dayanışma Derneği’nin düzenlediği ödül töreni gerçekleşti. Dernek tarafından yılın “En”lerine ödülleri verilirken katkıda bulunanlara da plaket takdim edildi.

Ödül töreninin ardından İspanya – Türkiye Kültürlerarası İletişim Etkinliği sona erdi.

Haber ve Fotoğraflar: Mehmet ŞAHİNCİLEROĞLU-İstanbul Haber Ajansı

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ

dsc_1391.jpg

dsc_1425.jpg

dsc_1456.jpg

dsc_1472.jpg

dsc_1520.jpg

dsc_1588.jpg

dsc_1594.jpg

dsc_1661.jpg

galeri.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim