• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Anadolu Köy Korucuları Ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen:

Anadolu Köy Korucuları Ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen:
Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, korucuların Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da PKK terör örgütü ve siyasi uzantıları...

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, korucuların Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da PKK terör örgütü ve siyasi uzantıları tarafından tehdit edildiğini iddia ederek, "PKK, çözüm sürecine uymayarak, bu kendi lehine güçlendirmek, yeniden modernize, yeniden eleman süresi olarak gördü" dedi.

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da korucuların önemini anlatarak, son günlerde meydana gelen olaylarda korucuların terörle mücadele de etkin rol oynadıklarını söyledi. Sözen, "Son zamanlarda Sur'da ve diğer ilçelerde yaşanan olaylarda Kürt kökenli korucularımız vatandaşı PKK'nın zulmünden net bir şekilde korumaktadır. Şuanda korucularımız birçok alanda görev yapmakla beraber şuan da Sur'da bin 400 tane korucumuz Sur'da ki operasyonda aktif rol almakta. Cizre, Silvan'da diğer alanlarda da korucularımız aktif olarak rol almakta. Korucular her şeyden önce Kürt kökenli olmaları ve PKK'nın da söz de Kürt halkını savunduğunu iddia ettiği bir ortam da Kürt kökenli vatandaşlar olan korucuların, bu meselenin Kürt davası olmadığını görerek devletinin yanında, milletinin hizmetinde olması son derece önemidir. Korucular bu anlamda bölgenin mihenk taşıdır.

"KORUCU CAMİASI 30 YILLIK TERÖRLE MÜCADELE SÜRESİNCE BİN 663 ŞEHİT VERDİ"

Türkiye genelinde 49 bin 965 korucu olduğunu kaydeden Sözen, "25 bin ücret almadan gönüllülük esasına dayalı çalışan ve yine bu sistemden 20 binin üzerinden korucumuz emekli oldu. Korucu camiası 30 yıllık terörle mücadele süresince bin 663 şehit vererek, terörle mücadele emniyet teşkilatının 3 katı şehit verdiği anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

"KORUCULARIMIZ, PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN SİYASİ UZANTILARI TARAFINDAN TEHDİT EDİLİYOR"

Korucuların bölge de yaşadıkları sıkıntıları anlatan Sözen, "Çözüm süreci döneminde 13 arkadaşımız takip edilmek suretiyle çarşı da arkalarından vurulmak üzere şehit edildi. Korucularımız PKK terör örgütü tarafından siyasi uzantıları tarafından tehdit ediliyor. Bugün büyükşehir yasasının getirdiği olumsuz etken ile Diyarbakır, Mardin ve Van'da korucu köylerimiz hiçbir şekilde belediyenin kendilerine götürmesi gereken hizmetten yararlanamıyorlar" diye konuştu.

Çözüm sürecinin son 3 yıldır tek taraflı yürütüldüğünü ifade eden Sözen, "Son 3 yıldır bizim de desteklediğimiz fakat eksikliklerini de dile getirdiğimiz bir süreç yaşandı. Çözüm süreci son 3 yıldır tek taraflı maalesef yürütülmeye başlandı. HDP, bunu bir suistimal malzemesi olarak kullandı. PKK terör örgütü de hiçbir şekilde bu sürece uymayarak, bu kendi lehine güçlendirmek, yeniden modernize, yeniden eleman süresi olarak gördü. Bize göre orada hiçbir şekilde bugün ki söylemleri ile Kürt halkının temsilci konumundan uzaklaşıp PKK'nın siyasi uzantısı konumunda olan HDP'nin en başta çözüm sürecinden muhataplar arasından çıkartılması lazım. Yepyeni vatandaş odaklı, bütün vatandaşları kucaklayan, özgürlükçü, demokratik acil bir anayasa değişikliği yapılarak yeni bir anayasa çıkarılmalıdır. Doğu ve Güneydoğu Anadolu sürgün memurlar çöplüğünden kurtarılması lazım. Şuanda bölge de görev yapan memurların büyük bir kısmı yerel memurlara olduğu için siyasete, HDP" ye, PKK'ya bulaşmış kişiler bugün orada öğretmenlerimiz, yarınlarımız olan çocuklarımıza eğitim vermesi gereken öğretmenlerimiz, bugün okullarda PKK'nın, HDP'nin propagandasını yapar duruma gelmiştir" şeklinde konuştu.

Devlet memur kanununda acilen değişiklik yapılması gerektiğini söyleyen Sözen, bölgenin dilinden, kültüründen inançlarından anlayan yepyeni, pırıl pırıl öğretmenlerin gönderilmesini istedi. Öğretmenlere ve din görevlilerine büyük bir görev düştüğünü kaydeden Sözen, bunların PKK'ya karşı seslerini yükseltmesi gerektiğini söyledi. Sözen, PKK'nın Marksist, Leninist, ateist bir örgüt olduğunun bölge halkına net bir şekilde anlatılması gerektiğini vurguladı.

Sözen, açıklarına şöyle devam etti:

"Devletin Doğu ve Güneydoğu'ya daha çok zaman ayırması lazım, vatandaşımız da devletin malını kendi canından aziz bilip net bir şekilde PKK'ya karşı sesini yükseltmeli. Vatandaşımız şuanda şehirlerde yaşanan hadiselerden bıkmış usanmış bir durumda ve bölgenin bir an önce huzura kavuşması için elimizden gelen gayreti hep beraber göstermemiz lazım."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim