• BIST 9887.33
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Anadolu Gençlik’ten Çanakkale Anma Etkinlikleri

Anadolu Gençlik’ten Çanakkale Anma Etkinlikleri
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Manavgat temsilciliği, Çanakkale meydan savaşlarının 101. yılı nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Manavgat temsilciliği, Çanakkale meydan savaşlarının 101. yılı nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenliyor.

AGD Manavgat Temsilcisi Mehmet Gayretli, Çanakkale zaferinin 101. yılı etkinlikleri kapsamında bir dizi etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi. İlk etkinliği Atatürk Kültür Merkezi önünde "Gençlik Çanakkaleyi Okuyor" isimli kitap okuma kampanyası ile başlattıklarını ifade eden Gayretli, "Çanakkale ruhunun iyi anlatılması gerekiyor. Özellikle çocuklarımız ve gençliğimiz tarihini iyi bilmesi gerekiyor. Bizde yapacağımız çeşitli etkinliklerle o şuuru ve ruhu anlatmaya çalışacağız" dedi.

"KİTAP OKUMADA DÜNYADA 86. SIRADAYIZ"

Türk insanın günde 6 saat televizyon izlediğini ve 3 saat internet kullandığını hatırlatan Gayretli, "Ama kitaba yalnız ve yalnız maalesef yılda 6 saat zaman ayırıyor. Kitap okumada dünyada 86. sıradayız. İkinci olarak bu programın amacı gençliğimize tarih bilincini aşılamaktır. Bakınız Çanakkale Savaşlarında şehit olanların 10 bini üniversite, 70 bini lise öğrencisidir. Bizler tarihimiz okumak zorundayız. Tarihimizde ders almak zorundayız."

RESİM SERGİSİ VE ÇANAKKALE MENÜSÜ İKRAMI

18 Mart Cuma günü ise Cumhuriyet Meydanında saat 13.00'te yapacakları etkinlikte halka Çanakkale menüsü ikram edecekleri ifade eden Mehmet Gayretli, "Meydanda Çanakkale savaşını anlatan bir sergi açacağız. Bunun yanında vatandaşlarımıza Çanakkale menüsü olan hoşaf ve peksimet ikramımız olacak. Yine etkinlikler kapsamında 18 Mart Cuma günü Cumhuriyet Meydanında saat 20.00'de şehitlerimizi anma programı düzenleyeceğiz ve ardından gökyüzüne uçan fenerler bırakacağız" diye konuştu.

KIZILAY'A KAN VERME KAMPANYASI

21 Mart Pazartesi günü Cumhuriyet Meydanında saat 11.00 ile 16.00 arasında Çanakkale'de can verenler ansına kan verme kampanyası düzenleyeceklerini hatırlatan Gayretli, "vatandaşlarımızı kan vermeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜRKBELENİ ORMANINA FİDAN DİKİMİ

Anadolu Gençlik Derneği Manavgat Temsilcisi Mehmet Gayretli, Çanakkale Meydan Savaşlarının 101. yılı etkinlikleri kapsamında son olarak 26 Mart Cumartesi günü Türkbeleni'nde Çanakkale'de Can Verenler İçin Bir Fidanda Sen Dik" etkinliği düzenleyeceklerini belirterek, Manavgat halkını etkinliklere katılmaya davet etti.

Anadolu Gençlik’ten Çanakkale Anma Etkinlikleri

Anadolu Gençlik’ten Çanakkale Anma Etkinlikleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim