• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Amele Birliği Tartışmaları Sürüyor

Amele Birliği Tartışmaları Sürüyor
Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu son günlerde Zonguldak gündemini meşgul eden Amele Birliği Konuk Evi'nin özelleştirilmeyeceğini...

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu son günlerde Zonguldak gündemini meşgul eden Amele Birliği Konuk Evi'nin özelleştirilmeyeceğini ve yapılacak olan tadilat ile hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.

Vatandaşların her konuşulan lafa inanması gerektiğini ve sabretmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Sarıoğlu, "Arkadaşlarımızın da sokakta her söylenen lafa inanılmasını istiyorum. Bu nedenle sabırlı bir şekilde bekleyelim ve alınacak kararlara ve Sayın Bakanımızın sözüne inanıyoruz" dedi. Amele Birliği'nin Zonguldak'a en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceğine inandıklarını da ifade eden Güngör, Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Amele Birliği Konuk Evi'nin özellikle maden işçisi ve emeklilerin Ankara'daki kapısı olduğunu belirtti. Sarıoğlu, "Amele Birliği'nde 8 işçi 8 de işveren temsilcisi yönetim kurulu üyesi bulunuyor. Başkan eskiden tüzük gereği Bölge Çalışma Müdürlüğü Başkanlık yapıyordu. Şuanda ise Bakan tayin ediyor. Ben şuna inanıyorum ki yıllarca burası nasıl hizmet verdiyse bundan sonra hizmet vermeye devam edecektir. Amele Birliği üyelerine kredi veriyor, işçi çocuklarına burs veriyor, emekli olanlara son yardım veriyor, Ankara'da ki Amele Birliği misafirhanesinde de Zonguldak'tan Ankara'ya gidenleri misafirhanede konuk ediyor. Biz yönetim kurulundayken nasıl o binanın temelini atıp o binayı yaptıysak, şuanda da Amele Birliği yönetim kurulu üyeleri ve Başkan bağlı bulunduğu bakanlık ve Zonguldak Milletvekillerimiz en iyi şekilde Zonguldak'a ve Zonguldaklılara en iyi şekilde hizmet etmesi için karar alacaklarına inanıyorum" şeklinde konuştu.

"AMELE BİRLİĞİ TÜM ZONGULDAK'A HİZMET EDİYOR"

Amele Birliği'nin sadece maden işçisine değil tüm Zonguldak'a hizmet ettiğini de sözlerine ekleyen Sarıoğlu, "Bu sabah Ak Parti Merkez İlçe Başkanımız Sayın Metin Karaduman ile telefon ile irtibat kurduk. Zonguldak'taki bu söylentiler hakkında bilgi aldım. Kendisi Sayın Milletvekilimizin Bakan Bey ile görüştüğünü ve Amele Birliği'nin Zonguldak'a hizmet etmeye devam edeceğini söylediğini dile getirdi. Herkese de bu şekilde konuşmamızı istedi. Ben 1968 - 1994 yılları arasında TTK'da yer altında maden ocaklarında çalışmış ve yıllarca da yönetim kurulu üyeliği yapmış ve şuanda da emekliler derneği başkanı olarak Amele Birliği'nin yalnızca işçiye değil tüm Zonguldak'a ve binlerce emekliye hizmet ettiğine inanan biriyim. Bundan sonrada gerek Amele Birliği yönetim kurulu üyeleri gerekse GMİS Genel Başkanlığı'nın da katkılarıyla ilgili Sayın Bakanımız ve Milletvekilimizle birlikte huzurlu bir şekilde hizmet edilmesi için buranın devam edileceği yönünde kararlar alınacağına inanıyorum" diye konuştu.

"HER LAFA İNANILMAMALI"

Vatandaşların her söylenen lafa inanmaması gerektiğini ve sabredilmesi gerektiğini vurgulayarak sözlerine son veren Sarıoğlu, "Arkadaşlarımızın da sokakta her söylenen lafa inanılmasını istiyorum. Bu nedenle sabırlı bir şekilde bekleyelim ve alınacak kararlara ve Sayın Bakanımızın sözüne inanıyoruz. Siyasilerimiz her şeyi takip ediyor. Biz emekliyi temsil eden insanlar olarak emeklilerin yine Ankara'ya her gittiğinde yine misafirhane de kalabileceklerine inanıyorum. Bu konuda emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. En şekilde hizmetin de devam edeceğine inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim