• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü’nden TFF’ye Adalet Çağrısı

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü’nden TFF’ye Adalet Çağrısı
Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Başkanı Ali Karakaş, kulübe yönelik baskıların bölgedeki atmosferden kaynaklandığını ve toplumsal barışa hizmet etmediğini...

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Başkanı Ali Karakaş, kulübe yönelik baskıların bölgedeki atmosferden kaynaklandığını ve toplumsal barışa hizmet etmediğini belirterek, Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) adaletli davranmaya çağırdıklarını söyledi.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele veren Amedspor'un Başkanı Ali Karakaş, tesislere yapılan polis baskınını, kulübe yönelik cezaları ve TFF'nin seyircisiz oynama cezasını değerlendirdi. Karakaş, Süper Lig takımlarına karşı elde ettikleri başarının tartışılması gerekirken, kulübe ait olmayan bir sosyal medya paylaşımı üzerinden gündeme gelmelerinin üzücü olduğunu söyledi. Kulübün ismi üzerinden başlayan, bölgedeki siyasi atmosferle artarak devam eden baskıların toplumsal barışa hizmet etmediğini vurgulayan Karakaş, taraflı yaklaşımların yanlış olduğunu ifade etti.

"NEYE HİZMET ETTİĞİNİ ANLAMAKTA ZORLANIYORUZ"

Takımlarında Konya'dan, İzmir'den, İstanbul'dan, Düzce'den, Antalya'dan gelen sporcuların olduğunu, onlara içinde bulunulan durumu anlatmakta zorlandıklarını dile getiren Karakaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Maç sonrasında bize ait olmayan bir sosyal medya adresi üzerinden paylaşımlar yapıldı. Bunların bize ait olmadığını resmi olarak anlattık. Basın açıklaması yaptık. Buna rağmen dün 40 kişilik polis grubu kulübümüzü bastı. Bilgisayarlarımızın harddiskine el koydu. Burada maksat harddiskleri almaksa yöntemin bu olmaması gerekir. Bir iki kişinin, hatta bir sivil polisin bile gelip yerinde gereken çalışmayı yapması için biz de destek oluruz. Bu yeterliydi. Böyle bir yöntemle gündem oluşturmayı manidar buluyorum. Neye hizmet ettiği noktasında açıkçası zorlanıyoruz."

"IRKÇI VE AYRIMCI SLOGANLARA YAPTIRIM YOK"

Kupada oynanan Medipol Başakşehir maçıyla birlikte kulübe 240 bin lira ceza kesildiğini, ikinci ligde oynayan bir takım için bu rakamın son derece yüksek olduğunu belirten Karakaş, "Bizim itiraz ettiğimiz konu, bu maddi cezadan ziyade federasyonun adaletli yaklaşmadığıdır. Bugün biz hangi maça gidersek gidelim deplasmanda ırkçı, ayrımcı sloganlar atılıyor. Hiçbir sloganla ilgili federasyonun yaptığı bir yaptırım yok. Söz konusu bizim taraftarımız olduğu zaman iç ve dış sahada maalesef en küçük bir mesaja ceza veriliyor" diye konuştu.

"YARIN DEMİRÖREN'LE GÖRÜŞECEĞİZ"

Başakşehir maçında taraftarların attığı "Çocuklar ölmesin maça gelsin" sloganından dolayı kulübe ceza verilmesinin, taraftarların gözaltına alınmasının toplumsal barışa ve spora hizmet eden bir anlayış olmadığını anlatan Karakaş, "Biz bununla ilgili federasyonla görüşme talebinde bulunduk. Perşembe günü Federasyon Başkanı Sayın Demirören'le görüşeceğiz. Temennimiz federasyonun da artık temsil ettiği sporun doğasına uygun bir şekilde adaletle ve demokratik bir perspektifle kulübümüze yaklaşmasıdır" dedi.

Yarınki görüşmeden olumlu bir sonuç çıkmasını beklediklerini ifade eden Karakaş, "Kulüp olarak sporun toplumsal huzura katkı sunabilecek bir imkan olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla hedefimiz tabii ki Fenerbahçe maçının huzur içinde oynanması, sportif bir başarının ve performansın ortaya konulmasıdır. Federasyonla konuşup bu konuyu tekrar değerlendirmelerini rica edeceğiz" şeklinde konuştu.

"MAÇA ÇIKMAMA GİBİ KARARIMIZ YOK"

Fenerbahçe maçına çıkmama gibi bir kararlarının olmadığının altını çizen Karakaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün biz Ziraat Türkiye Kupası oynuyoruz. Bursa maçı da bir hayaldi, o hayali gerçekleştirdik. Fenerbahçe maçının hayalini gerçekleştirmemiz için hiçbir engel yok. Fenerbahçe maçını aldığımız zaman sonuç itibariyle yurt dışında Türkiye'yi temsil eden bir takım olacağız ama tarafsız maç cezası, oyuncularımıza yönelik haksızca cezalar verilmesi, maçımızın başka yerlerde oynatılması gibi ayrıştırıcı bir tutum sergilenirse açıkçası oynamamakla ilgili görüşmeyi yönetimle yapacağız."

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü’nden TFF’ye Adalet Çağrısı

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü’nden TFF’ye Adalet Çağrısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim