• BIST 9889.67
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Altınordu’nun Gençleri Yine Yemin Etti

Altınordu’nun Gençleri Yine Yemin Etti
Geçtiğimiz sezon 18 genç oyuncusuna yemin ettirip, profesyonel sözleşme imzalayan Altınordu, bu kez de 5 genci için aynı töreni gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz sezon 18 genç oyuncusuna yemin ettirip, profesyonel sözleşme imzalayan Altınordu, bu kez de 5 genci için aynı töreni gerçekleştirdi.

PTT 1. Lig'de mücadele ettiği tamamen yerli kadrosuyla dikkat çeken Altınordu, altyapıdan yetişen oyuncuların profesyonelliğe geçişi sırasında yemin ettirme ritüelini sürdürüyor. Altınordu Futbol Meslek Okulu'nda (AFMO) eğitim gören Ali Emre Yanar, Ali Mert Aydın, Oğulcan Ülgün, Hamit Kulya ve Recep Yemişçi, düzenlenen törende Türk bayrağı, Altınordu arması ve futbol topu üzerine yemin ederek profesyonellik süreçlerine start verdi. Gençler, Başkan Seyit Mehmet Özkan'ın okuduğu metni tekrarlarken, tribündeki aileleri de alkışlarla çocuklarına destek verdi.

Tören sonunda Altınordu Başkan Vekili Salih Mertan, Ali Emre Yanar'a, Özkan Demir Çelik Genel Sekreteri Sezai Öncü, Ali Mert Aydın'a, Altınordu Teknik Koordinatörü Zafer Bilgetay, Oğulcan Ülgün'e, Altınordu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Akseki, Hamit Kulya'ya, Altınordu Profesyonel Takım Genel Kaptanı Sedat Gündoğdu ise Recep Yemişçi'ye altınlarını taktı.

ÖZKAN: "BU TOPRAKLARIN ÇOCUKLARINDAN GERÇEK PROFESYONELLER..."

"Bu toprakların çocuklarından gerçek profesyonel futbolcular yetiştirmek için yola çıktık" diyen Başkan Özkan sözlerine şöyle devam etti:

"Biz yetişkinler, çocuklarımıza gençlerimize kendilerini geliştirecek fırsatları sunmadık. Ülkemiz bu nedenle yabancı futbolcuların geçim kaynağı oldu. Altınordu olarak mevcut sistemin tersine işleyen yeni bir sitem kurduk. Sürekli, daha iyiye nasıl ulaşabileceğimizin planlarını yapıyor ve çalışıyoruz. Ülkemizde profesyonel futbol, profesyonelce yapılmadığı için oyuncular bir meslek icra ettiklerinin farkında değiller. Gençlerimize önce iyi birey, iyi vatandaş iyi futbolcu olmayı öğreteceğiz" dedi.

EROĞLU: "TÜRKİYE'DE BÜYÜK BİR DEĞİŞİM YAŞANACAK"

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu ise 3-5 yıl sonra Türkiye'de bir devrim olacağını ifade ederek, "Önümüzdeki yıllarda büyük bir değişim yaşanacak. Ben buna tüm kalbimle inanıyorum. Altınordu da bunun öncülüğünü yapacak. Buradaki gençlere tavsiyem, çok çalışmaları. Çünkü profesyonelliğe geçiş sırayla değil, çalışma, azim ve kararlılıkla oluyor" diye konuştu.

Altınordu’nun Gençleri Yine Yemin Etti

Altınordu’nun Gençleri Yine Yemin Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim