• BIST 9898.66
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Altınordu Teknik Direktörü Eroğlu: Lige ağırlığımızı koymak istiyoruz

Altınordu Teknik Direktörü Eroğlu: Lige ağırlığımızı koymak istiyoruz
Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'da sürdüren PTT 1. Lig ekiplerinden Altınordu'da teknik direktör Hüseyin Eroğlu çalışmalara ilişkin açıklamalarda...

Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'da sürdüren PTT 1. Lig ekiplerinden Altınordu'da teknik direktör Hüseyin Eroğlu çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

İzmir ekibinde 5. sezonunu geçirmeye hazırlanan tecrübeli teknik adam, kendilerini zorlu bir yılın beklediğini ancak sadece kendi camialarına değil, İzmir'e karşı da sorumluluklarının bulunduğunu söyledi. PTT 1. Lig'deki iki İzmir ekibinden biri olmanın verdiği sorumlulukla hareket ettiklerini söyleyen Eroğlu, "İyi ve kaliteli futbol oynamak, gençlere örnek olmak, Fair-Play ruhunu yaymak, futbolun güzel bir oyun olduğu fikrini sağlamlaştırmak zorundayız." dedi.

Modern ve yeni Doğanlar Stadı'nın bu açılardan çok önemli bir avantaj oluşturacağını da belirten Eroğlu, "Stadyumlar, takım ruhunun oluşmasında çok önemli faktörler. Alsancak Stadı'nda 2 yıl başarılı bir performans sergiledikten sonra, İzmir'deki stat sorunu nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşadık. Doğanlar'ın bize ve İzmir futboluna çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Gerçek futbol izlemek isteyenleri maçlarımıza davet ediyoruz." diye konuştu.

Artık PTT 1. Lig'in tecrübeli ekiplerinden biri konumuna yükseldiklerini de ifade eden Eroğlu, "Alışma dönemi diye adlandırdığımız ilk iki yılı geride bıraktık. Gelenin gideni aratmayacağını, alternatifli bir kadro kurduk. Ligin ilk haftasından itibaren tempolu ve güzel futbol diye özetleyeceğimiz gerçek kimliğimizi sahaya yansıtmak istiyoruz. Bu sistemde gençlerin performansı da büyük önem taşıyor. Şu anda ulaştıkları noktadan memnunum." yorumu yaptı.

Lige iyi bir başlangıç yapmak istediklerini de vurgulayan genç teknik adam, "Fikstür önemli. Ancak her şeyden önemli olan sizin ne yapacağınız. Bazı rakiplerimiz sezona sıkıntılı girecek gibi görünüyor. Bu süreçte bizim en büyük avantajımız istikrarlı kadro yapımız. Bunu skora yansıtmak ve lige hemen başında ağırlığımızı koymak istiyoruz. Şu anda bütün konsantrasyonumuzu savunma ve hücum geçişlerine verdik ki, bu bize skor ve oyun anlamında büyük artı sağlayacak." dedi.

Kuşadası ve Hollanda kamplarının sistemi anlatmak ve yerleştirmek açısından çok yararlı olduğunu da sözlerine ekleyen Eroğlu, "İdman tempomuzu her geçen gün daha da artırıyoruz. Takım oyununu yerleştirmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz. Sistematik oyunumuzu tüm oyuncularımıza aktarmaya çalışıyor ve bunu uygulamalarla destekliyoruz. Cambuur ile oynadığımız ilk hazırlık maçında iyi sinyaller verdik. Bunun gelişerek devam edeceğine inanıyorum." diye konuştu.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim