• BIST 9873.15
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Alternatif Sebzenin Sultanı Brokoli

Alternatif Sebzenin Sultanı Brokoli
Kanser düşmanı brokoli diyet listelerinin de vazgeçilmezi oldu. Brokoli gördüğü talep dolayısıyla son yıllarda üretim miktarı en hızlı artan alternatif...

Kanser düşmanı brokoli diyet listelerinin de vazgeçilmezi oldu. Brokoli gördüğü talep dolayısıyla son yıllarda üretim miktarı en hızlı artan alternatif sebzeler içinde yerini aldı. Mersin'in Erdemli ilçesinde hasadı süren brokoli bu üretim sezonunda da emeklerin karşılığını vererek çiftçinin yüzünü güldürdü.

Yüksek besin değeriyle vitamin deposu olarak tarif edilen brokoliye son yıllarda tüketicinin talebinin artması fiyata yansıdı. Tüketici ilgisi ve fiyat ise üreticiyi brokoliye yöneltti. Türkiye genelinde üretimi yaklaşık 50 bin tona ulaşan brokoli Erdemlili üreticilerin de ilgisini çekti. İlçede kısa sürede yaygınlaşan brokolinin üretimi yaklaşık 5 bin tona ulaştı.

Birkaç yıldır brokoli ürettiğini belirten üreticilerden Ali Şenol, "7 dönüm araziye 16 bin 500 brokoli fidesi diktik, ürettik. Kilosu yaklaşık 1,5 lira civarında satılıyor. Emeğimizin karşılığını alıyoruz" dedi.

Kendilerinin de brokoliyi severek tükettiklerini anlatan Şenol, "Sağlık açısından da çok iyi. Komşulara, arkadaşlara herkese tavsiye ediyoruz. Kızartması, çorbası, haşlaması çok güzel. Çok lezzetli bir mahsul" diye konuştu.

Üreticilerden İsmail Dağlı da brokolinin özgeçmişinin yörede yeni olduğunu ifade etti. Dağlı, "Bu ürünü eylül 15 ile ekim 15 arasında diktik. Bunun ekiminden hasadına kadar 2 ile 4 ay arasında bir süre vardır. Sofraların aranan ürünü olmasından dolayı emeklerimizin karşılığını alabildik" dedi.

Erdemli Ziraat Odası Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Hilkat Cırık ise, "Diyet listelerinin vazgeçilmezi brokoli ülkemizde üretimi ve tüketimi hızla artmakta olan bir sebzemiz. Türkiye'de toplam üretim 50 bin tonu aşmıştır. İlçemizde de alternatif ürün olarak yetiştirilen brokolinin üretim miktarı 5 bin tona ulaşmıştır. Kilosu yaklaşık 1,5 lira seviyesinde seyreden brokoli çiftçilerimizin yüzünü güldürmeye devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Alternatif Sebzenin Sultanı Brokoli

Alternatif Sebzenin Sultanı Brokoli

Alternatif Sebzenin Sultanı Brokoli

Alternatif Sebzenin Sultanı Brokoli

Alternatif Sebzenin Sultanı Brokoli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim