• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Alparslan Kuytul Hocaefendi:

Alparslan Kuytul Hocaefendi:
Furkan Vakfı, Mevlit kandili nedeniyle Aydınlanmanın Öncüsü Hz. Peygamber konulu bir konferans düzenledi.

Furkan Vakfı, Mevlit kandili nedeniyle Aydınlanmanın Öncüsü Hz. Peygamber konulu bir konferans düzenledi. Furkan Vakfı, konferanslar zinciri halkasına bir yenisini daha ekledi. Mevlit Kandili nedeniyle Ümraniye Princess Düğün Salonunda yapılan Aydınlanmanın Öncüsü Hz. Peygamber konulu konferansa konuşmacı olarak Alparslan Kuytul Hocaefendi katıldı. Konferansa İstanbul ve çevre illerden yoğun bir katılımın olması dikkat çekti. Program ilk olarak Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından şiir dinletisi ve Hz. Peygamber'in davasını anlatan sinevizyon gösterimi yer aldı. Hemen akabinde sahneye çıkan Grup Furkan, marş ve ezgileri ile salondaki coşkuyu arttırdı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi, konuşmasında şunları söyledi: "Peygamberimizin yaptığı en büyük devrim insanları şirkten kurtarmasıdır. Tarih boyunca insanlığı karanlığa sevk eden en büyük unsur şirktir. Toplumlar şirkten kurtulup tevhide yönelince aydınlığa ulaşmış olur" dedi.

İnsan, Allah'tan başkalarına kulluk yaptığı günden beri yeryüzünde fesadın bitmediğini anlatan Kuytul, şöyle konuştu: "Fesadın, kaosun olduğu toplumlarda huzur olmaz. Peygamberler kaosa, anarşiye ve kula kulluğa son vererek toplumlarına huzur getirmişlerdir. Ehil olan kimsenin rehberliğine ihtiyaç vardır. Bugün, bir hastaya bile reçete yazma hakkı sadece doktorlara aitken; nasıl olurda devletler insanı tanımadıkları halde, insanlara kanun koyar? Her bir peygamberin gönderilmesi Allah'ın yeryüzündeki kötü gidişata bir kez daha müdahale etmesidir. Eğer Allah yeryüzüne müdahale etmeseydi insanlar hayvanlardan daha da aşağı bir duruma gelecek, yeryüzü karanlıklara boğulacaktı."

Kuytul hoca, konuşmasında Hz. Peygamberin sünnetlerinden bahsederken şunları söyledi: "En büyük sünneti şudur: Onun (s.a.v) bir davası vardı ve o dava için mücadele etmişti. Bugün de Hz. Peygamber'in izindeyim diyenler, onun davasını dava edinmelidir. Onun izlediği yolu izlemelidir."

Kuytul Hocaefendi, konferansın ardından katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı. Soru-cevapların ardından konferans sona erdi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi:

Alparslan Kuytul Hocaefendi:

Alparslan Kuytul Hocaefendi:

Alparslan Kuytul Hocaefendi:

Alparslan Kuytul Hocaefendi:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim