• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Alparslan Çelik’in Hapis Cezası Varmış

Alparslan Çelik’in Hapis Cezası Varmış
Rus savaş uçağından paraşütle atlayıp kurtulan Rus pilotu öldürdüğü ileri sürülen Alparslan Çelik'in yakalandığı İzmir'de gözaltındaki işlemleri...

Rus savaş uçağından paraşütle atlayıp kurtulan Rus pilotu öldürdüğü ileri sürülen Alparslan Çelik'in yakalandığı İzmir'de gözaltındaki işlemleri devam ederken, 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu, yakalandığı 13 kişi ile birlikte "Ateşli silahlar kanununa muhalefet" suçundan adliyeye sevk edileceği belirtildi. Geçen 24 Kasım günü, Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağından paraşütle atlayan pilot, Esad rejimine karşı savaşan Suriye Türkmen Ordusunun kontrolündeki Bayır-Bucak bölgesine düştü. Uçaktaki iki pilot paraşüt ile atlamasına rağmen, pilotlardan biri Suriye Türkmen Ordusuna bağlı 10. Tümen tarafından ölü ele geçirildi. Esad rejimine karşı savaşan Alparslan Çelik, Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğünü söyleyince, Rus istihbaratının hedefi haline geldi. Rus istihbaratının aradığı Çelik, Suriye'nin Türkmen dağında bulundukları belirtilen bir grup arkadaşıyla bir süre önce geldiği İzmir'de, geçtiğimiz Perşembe günü akşam saatlerinde bir restoranda yemek yerken üzerlerinde silah bulundurmaları sebebiyle ihbar üzerine gelen polis ekiplerince yakalandı. Yapılan aramada geldikleri araçta 1 kalaşnikof marka tüfek ve 2 tabanca ile çok sayıda mermi ele geçirilmişti.

ARANMASI VARMIŞ

Alparslan Çelik ve 13 kişi gözaltına alınıp işlemleri başlatılırken, Çelik'in 2 yıl 6 ay hapis cezası olduğu ve arandığı öğrenildi. 14 şüphelinin Cinayet Büro Amirliğindeki işlemleri hâlâ devam ederken işlemleri bittikten sonra "6136 sayılı kanuna muhalefet" suçundan Çelik ve 13 kişinin adliyeye sevk edileceği belirtildi. Polis ekipleri Alparslan Çelik ve arkadaşlarının gözaltına alınmasından sonra bağlantıda oldukları adreslere eş zamanlı baskın yaparken yapılan aramalarda tabanca, 2 telsiz, 1 kama ve 1 av tüfeği ele geçirildi.

Öte yandan emniyet yetkilileri, Alparslan Çelik'in öldürdüğü iddia edilen Rus pilotla ilgili emniyet birimlerine ulaşan herhangi bir bilgi olmadığını, gözaltı işleminin Çelik hakkında arama kararı bulunması ve ayrıca ele geçirilen silahlar nedeniyle yapıldığını bildirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim