• BIST 9898.75
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Aloğlu: “Peygamber Efendimizi İyi Anlamak Gerekir”

Aloğlu: “Peygamber Efendimizi İyi Anlamak Gerekir”
Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ayberk Aloğlu, "Peygamberimiz Hz. Muhammed'in, kaynağı hiç kesilmeyecek rahmet ve mağfiret...

Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ayberk Aloğlu, "Peygamberimiz Hz. Muhammed'in, kaynağı hiç kesilmeyecek rahmet ve mağfiret pınarı olarak yeryüzünü şereflendirmesinin miladi 1445'inci yılının eşsiz bir kıvancını yaşadık." dedi.

MAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Ayberk Aloğlu, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Bir Kutlu Doğum Haftası'nı daha hayırla geçirdiklerini belirten Aloğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Kutlu Doğum Haftası, Prof. Dr. Süleyman Hayri Bolay'ın teklifi ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1989 yılında başlatılan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da desteklenerek sadece Türkiye'de resmiyet kazandırılarak her yıl farklı gündem ile Peygamberimiz Hz.Muhammed'in anlatılmasının amaçlandığı ve doğum gününün miladi takvime göre 20 Nisan kabul edilerek kutlandığı ifade edilen bir etkinlik haftasıdır. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in, kaynağı hiç kesilmeyecek rahmet ve mağfiret pınarı olarak yeryüzünü şereflendirmesinin miladi 1445'inci yılının eşsiz bir kıvancını yaşadık.

İnsanlığa bir güneş gibi doğan Resulullah'ın, kutlu ve kutsal mesajlarının daha kapsamlı ve derinlemesine idrak edilmesi gereken bir zaman diliminden geçiyoruz.

Sevgili Peygamberimiz "Tevhit" çağrısı ile insanların gönlüne girmiş, kalpleri hidayet huzuru ile ferahlığa eriştirmiştir. Fakat Peygamber efendimizin her hareketini ve her hadisini iyi anlamak ve doğru anlatmak gerekir. Kutlu Doğum Haftası her şeyden habersiz görevli öğrencileri kürsülere çıkartıp birkaç şiir, duygusal konuşmalar ve ilahiler eşliğinde düzenlenen gösterilerden ibaret tutuldukça içi boşaltılmışlar listesine eklenmekten öteye geçemez. Zalimliği ve dinin buna aldığı tavrı, ahlâksızlığı ve ahlâkı olmayanın dininin de olamayacağını, doğruya doğru - eğriye eğri diyemedikten sonra imandan bahsedilemeyeceğini, dinin direğinin doğruluk-dürüstlük olduğunu, eğer doğru olunmazsa yapılan ibadetlerin anlamsızlaşacağını, sömürü düzenine dur demenin İslâm'ın gereği olduğunu, tekfirciliğin Allah'a şirk olduğunu ve bunun gibi konularda Muhammed'î tavrı muhataplarının iliklerine işleyecek düzeyde ele almadıktan sonra "dost-düşman pazarda görsün" anlayışıyla yapılacak programlar ancak nefsi tatmindir ve nefsî konular İslâm'i anlayışta tehlikeli alanlardır."

Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in ümmeti tarafından daha iyi anlaşılmaya, idrak edilmesine ve örnek hayatının tatbik edilmesine çok ihtiyaç olduğunu kaydeden Aloğlu, "Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in doğum günü dolayısıyla idrak edilen Kutlu Doğum Haftası'nın, şehrimizden ve ülkemizden başlayarak tüm İslam coğrafyasında ve tüm dünyada şefkat, sevgi, hoşgörü ve huzur ikliminin hâkim olmasını, Manisa'mızın ve tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını dilerim." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim